MaskFone: ochranné rúško s integrovanými Bluetooth slúchadlami

Súčasťou ochrannej masky je vymeniteľný filter a Bluetooth slúchadlá, ktoré na jedno nabitie poslúžia až 12 hodín na hovory a počúvanie hudby.

Kým na jar minulého roka sme si mysleli, že ochranné rúška sú len dočasnou, niekoľkomesačnou súčasťou ochranných opatrení, dnes je isté, že rúška budeme používať ešte dlhú dobu. Okrem jednorazových a textilných rúšok rôznych farieb, sa na na trhu objavilo aj smart rúško so vstavaným handsfree. 

Tech rúško MaskFone malo premiéru na výstave CES 2021. Základom je textilný materiál s miestom pre vymeniteľné filtre PM2.5 a N95. Výnimočným ho robia integrované Bluetooth slúchadlá, ktoré podporujú aj známych hlasových asistentov (Google, Alexa, Siri).

Prijať alebo vytočiť hovor tak môžete bez použitia rúk, len vyslovením príkazu, prípadne na ovládanie hlasitosti a prehrávanie hudby zo spárovaného smartfónu poslúžia tlačidlá na vonkajšej strane masky. Slúchadlá podporujú potlačenie okolitých ruchov v pozadí a pritom prepúšťajú potrebné zvuky tak, aby ste aj na ulici boli v bezpečí a neohrozilo vás napríklad idúce auto, ktoré by ste nemuseli počuť. 

V ochrannej maske je zabudovaný mikrofón, ktorý by sa mal podľa výrobcu postarať o čistý zvuk bez tlmeného efektu, ktorý je pri telefonovaní s nasadeným rúškom bežný. 

Pokiaľ slúchadlá práve nepoužívate, viete ich pripevniť magnetmi tak, aby vám neprekážali. Na jedno nabitie dokážu poslúžiť až na dvanásť hodín hovoru alebo prehrávania hudby. MaskFone môžete bez problémov prať v práčke, o ochranu pred vírusmi sa postarajú jednorazové vymeniteľné filtre. 

Rúško maskFone sa predáva v dcoch veľkostiach za 49,99 USD. Päť filtrov N95/FFP2 stojí 19,99 USD, za rovnakú cenu získate aj 30 filtrov PM2.5

Zdroj: maskfone.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu