Mark Zuckerberg reaguje na výsmech, ktorý si vyslúžil kvôli svojmu avatarovi

Z podoby virtuálneho avatara Marka Zuckerberga si robil posmech celý internet. Teraz však všetkých ubezpečuje, že spoločnosť Meta pracuje na zlepšení a zverejnil svoju novú podobu.

Spoločnosť Meta aktuálne stále pracuje na svojej online hre Horizon World, ktorá chce ponúknuť virtuálny svet plný avatarov. Toho svojho začiatkom minulého týždňa zverejnil samotný šéf Facebooku. Krátko na to sa stal terčom výsmechu od používateľov, ktorí kritizovali hlavne vizuálne spracovanie. Zuckerbergovho avatara prirovnávali k hre Teletubbies pre PlayStation One. 

Šéf Facebooku na kritiku reagoval po niekoľkých dňoch, kde sám priznal, že avatar, ktorého zverejnil bol príliš jednoduchý. Na druhú stranu všetkých používateľov ubezpečil, že Meta naďalej pracuje na grafickom spracovaní, ktoré dostane aktualizáciu už čoskoro. K tomu zverejnil fotku nového, tentokrát prepracovanejšieho a vernejšieho avatara. 

Mark Zuckerberg dodáva, že pôvodný avatar vznikol iba ako oslava k oznámeniu vydania online hry Horizon World. Grafika vraj v tomto prípade podľa jeho slov dokáže oveľa viac, aj keď ide iba o titul virtuálnej reality. 

Uvedenie Horizon World je prvým krokom k vytvoreniu metaverza, s ktorým má firma Meta obrovské plány. Mark Zuckerberg sa totiž už viackrát vyjadril, že túži po vytvorení virtuálneho sveta, v ktorom by ľudia trávili hodiny času a mali možnosti ako v reálnom svete. 

Zdroj: theverge.com

Diskusia k článku:

Inder Inder28.08.2022 - 23:33 Trvalý odkaz

Ich metaverse je otras do tohto nedostanu ani deti krore su v minecraft a roblox, pretoze graficky je to podobne... proste neponukaju nic navyse...

Celá diskusia 1 príspevok