Majitelia smartfónov série Pixel 6 hlásia viaceré problémy

Posledné dni sa internetom šíria skúsenosti majiteľov s novými smartfónmi série Pixel 6. Nie vždy sú pozitívne, objavilo sa viacero chýb.

Smartfóny Pixel 6 (základné info) a Pixel 6 Pro (základné info) prišli na trh len nedávno, no od tej doby ich sprevádzajú problémy, na ktoré si sťažujú viacerí používatelia. Už skôr sa objavili informácie o zelených pruhoch na OLED displejoch či softvérovom probléme, ktorý "vypínaním" pixelov zväčšuje otvor na prednú kameru. 

Nedávno pribudli aj sťažnosti na rýchle nabíjanie. Na 50 % kapacity sa síce s 30 W nabíjačkou dostanete za 30 minút, no na dobitie zvyšnej polovice energie si počkáte trikrát tak dlhšie. Merania ukázali, že telefón využíva maximum 22 W a nie 30 W. Nedostatky sa nevyhli ani grafickému výkonu na vlastnom čipsete Tensor, kedy pri hraní hier po pár minútach hrania klesne framerate na 30 fps bez toho, aby malo zariadenie výrazne vyššiu teplotu. 

Kritiku si vyslúžila aj čítačka odtlačkov integrovaná do displeja, ktorá je pomalá a nespoľahlivá. Google to vysvetlil použitím bezpečnostných algoritmov, čo je ale pri odomykaní nekomfortné a zdĺhavé. Pomôcť môže nastavenie citlivosti displeje, ktoré sa používa napríklad pri manipulácii s telefónom v rukaviciach. 

Trošku bizarnou chybou je samovoľné vytáčanie kontaktov zo zoznamu, najmä s menom James. Pravdepodobne kvôli softvérovej chybe hlasového Google asistenta a mikrofónu. Na problém sa sťažovalo viacero majiteľov Pixelu 6 na známom webe reddit.com. 

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu