LG otestovalo 6G pripojenie. Ponúka vyššie rýchlosti a nižšiu latenciu než 5G

Na Slovensku sa len postupne buduje pokrytie sieťou piatej generácie, no vo svete sa už dlhší čas pracuje na technológii 6G. Komerčné sprístupnenie sa ale očakáva až o niekoľko rokov.

Už pred dvomi rokmi sme písali o vízii Samsungu, ktorá bola v znamení 6G a hologramov. Samsung nie je jediným kórejským výrobcom, ktorý vidí budúcnosť v 6G sieti. Je ním aj LG, ktoré nedávno úspešne otestovalo bezdrôtový prenos a príjem terahertzových (THz) dát 6G vo frekvenčnom rozsahu 155 až 175 GHz na vzdialenosť 320 metrov vo vonkajšom prostredí. 

V porovnaní s bezdrôtovými sieťami piatej generácie bude 6G poskytovať oveľa vyššiu rýchlosť prenosu dát s nižšou latenciou a vyššou spoľahlivosťou. Aj LG si myslí, že 6G pripojenie bude hrať kľúčovú úlohu vo vývoji inovácií. Od ultra realistických mobilných hologramov až po ďalšie ambientné výpočtové techniky.

"Vďaka úspešnej demonštrácii sme o krok bližšie k realizácii rýchlosti 6G jeden terabit za sekundu vo vnútorných aj vonkajších priestoroch," povedal Dr. Kim Byoung-hoon, technický riaditeľ a výkonný viceprezident spoločnosti LG Electronics. "Môžeme očakávať, že 6G sa do budúcna stane hlavným hnacím motorom podnikania, ktorý používateľom prinesie rýchlejší prenos dát."

V praxi by sa technológia 6G, na ktorej aktívne spolupracuje s uznávanými výskumnými ústavmi, univerzitami a spoločnosťami z celého sveta, mala objaviť najskôr v roku 2029. 

Zdroj: tlačová správa 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu