LG G8X ThinQ s dvomi displejmi príde na Slovensko ešte pre Vianocami

LG na slovenskom trhu veľa svojich top modelov oficiálne neponúka. Septembrová novinka s prídavným krytom Dual Screen však ešte stihne predvianočné obdobie.

Kórejský výrobca prináša na Slovensko novinku z tohtoročnej výstavy IFA. LG G8X ThinQ môže byť konkurentom drahých skladacích telefónov, no namiesto ohybného displeja LG použilo prídavný kryt so sekundárnou plnohodnotnou obrazovkou. K dispozícii tak máte dva 6,4-palcové OLED displeje s Full HD+ rozlíšením. 

Novinku môžete používať aj bez krytu, vtedy poslúži ako klasický android. Po pripojení Dual Screen sa na displeji objaví ikona, cez ktorú medzi obrazovkami prepínate. Funkcia viacerých okien umožní zobraziť a používať viac aplikácií súčasne. 

Vo vybraných hrách sa dá druhý displej využívať ako dedikovaný ovládač. Treba pamätať na to, že použitím krytu Dual Screen narastie celková hmotnosť smartfónu o 134 gramov. V ruke tak budete držať zariadenie s hmotnosťou 326 gramov. 

Okrem dvoch farebných displejov budete mať v zatvorenom stave k dispozíci aj monochromatický 2,1'' vonkajší displej. Poslúži na zobrazenie údajov o čase, dátume, notifikáciách, prichádzajúcich hovoroch a percentách batérie. 

Vonkajší kryt chráni odolné sklo Gorilla Glass so zrkadlovým efektom. Vďaka otočnému 360° mechanizmu je LG Dual Screen schopný udržať polohu v akomkoľvek uhle, čo je praktické pre použitie ako herný ovládač pri 120°, mini notebooku pri 140°, plochom zobrazení pri 180°,  alebo pre tradičné telefonovanie s neaktívnym druhým displejom v uhle 360 °.

Medzi kľúčové špecifikácie patrí čipset Snapdragon 855, 6 GB RAM, 128 GB úložisko rozšíriteľné microSD kartami a operačný systém Android 9 Pie. Čítačka odtlačkov je integrovaná do displeja. Na snímanie fotografií a nahrávanie 4K videí poslúži 12 Mpix hlavný alebo 13 Mpix širokouhlý fotoaparát. Predná kamera ponúka 32 Mpix rozlíšenie.

Vo výbave nájdeme aj stereo reproduktory, certifikáciu odolnosti MIL-STD 810G aj IP68, a 4000 mAh batériu, ktorej nechýba rýchle ani bezdrôtové nabíjanie. Kompletné informácie o hardvérovej výbave sa dočítate v základnom infe

LG G8X ThinQ dorazí na slovenský trh prostredníctvom exkluzívnej ponuky na Alza.sk začiatkom decembra. Odporúčaná cena je stanovená na 949 eur. Predávať sa bude vo farbe Aurora Black.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Profile picture for user zedenko@gmail.com

Ronn15.11.2019 - 09:41 Trvalý odkaz

Uvital by som LG G8X bez druheho displeja v cenovke okolo 500 eur.

Celá diskusia 1 príspevok