LG dostáva s Androidom 10 režim pre desktopy

Výrobca o tejto novinke nehovorí, bola objavená náhodne. Jeden z používateľov ju otestoval na aktualizovanom LG V50 ThinQ 5G. Podporuje zmenu veľkosti okien a PC multitasking.

Spoločnosť LG o desktop režime, ktorý sa nachádza v novej aktualizácii Androidu 10, z neznámeho dôvodu veľmi nehovorila. Funkcia je podobná tým, ktoré ponúkajú konkurenti od Samsungu a Huaweiu. Medzi prvými ju objavil youtuber Carlos Bagnell, ktorý sa vo svojom videu venoval aktualizovanému LG V50 ThinQ 5G. 

Samotný Android 10 obsahuje desktop režim implementovaný od Googlu, ktorý však nefunguje najlepšie. Preto sa výrobcovia tretích strán uchyľujú k vlastnému riešeniu. Alternatíva od LG podporuje možnosť meniť veľkosť okien a multitasking ako na počítačoch. Na fungovanie je potrebná redukcia USB-C na HDMI pre pripojenie monitoru, klávesnica a myš. 

Aktualizácia Androidu 10 s LG UX 9.0 bola na model V50 spustená zhruba pred týždňom. Celý proces prebieha postupne. Ak vlastníte spomínaný smartfón a aktualizácia vám už dorazila, nič vám nebráni nový desktop režim vyskúšať. 

Zdroj: xda-developers.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu