Lenovo v Q3 2020: rekordné tržby aj zisk (hospodárske výsledky)

Lenovo zverejnilo výsledky svojho druhého fiškálneho štvrťroka, ukončeného 30. septembra 2020, t.j. podľa náško kalendára Q3 2020. Celkovo firma vykázala medziročný rekordný nárast príjmov aj vyšší zisk, darilo sa aj mobilnej divízii.

Firma sa teší z rekordných výsledkov. Tržby za tretí tohtoročný kvartál zaznamenala vo výške 14,5 miliárd USD, čo predstavuje medziročný nárast o 7 %. Silný rast vykázali všetky obchodné skupiny.

Celkový profit ukazuje aj silnejší rast výšky tržieb pred zdanením vo výške 470 miliónov USD, čo predstavuje nárast o 52 % v porovnaní s rovnakým štvrťrokom minulého roka. Čistý zisk sa medziročne zvýšil o 53 % na rekordných 310 miliónov USD

Základný zisk na akciu za 2. štvrťrok dosiahol 2,59 centov USD alebo 20,08 hongkongských centov. Správna rada spoločnosti Lenovo vyhlásila predbežnú dividendu vo výške 6,6 hongkongských centov na akciu.

Skupina pre mobilné zariadenia (MBG), zaznamenala medzištvrťročný rast tržieb o 39 % a vrátila sa k medziročnému nárastu, pokračovala tak v silnom zotavení z vplyvu pandémie COVID-19.

V poslednom kvartáli, ktorý tradične patrí medzi najsilnejšie, očakáva Lenovo ďalší rast, ktorý by mohol prevýšiť prognózy analytikov.

Zdroj: tlačová správa 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu