Lenovo v Q2 2020: vyššie výnosy aj zisk (hospodárske výsledky)

Lenovo oznámilo svoje výsledky hospodárenia za druhý tohtoročný kvartál. Príjmy pred zdanením vzrástli medziročne o 38 %, čistý príjem sa zvýšil o 31 %.

Čínsky výrobca sa teší z výborných kvartálnych výsledkov. Lenovo dosiahlo celkové príjmy za druhý kvartál v hodnote 13,3 miliárd USD, čo predstavuje medziročný nárast o takmer 7 % (bez menových dopadov by to bolo 10 %).

Príjmy pred zdanením vzrástli v porovnaní s rovnakým kvartálom v predchádzajúcom roku o 38 % na 332 miliónov USD, čistý príjem sa medziročne zvýšil o 31 % na 213 miliónov USD. Základná dividenda za prvý štvrťrok je v hodnote 1,80 amerických centov alebo 13,95 hongkongských centov na akciu. 

Skupina inteligentných zariadení (IDG) naďalej vedie v silnom výkone spoločnosti. Skupina pre PC a Inteligentné zariadenia (PCSD), jedna z jej dvoch obchodných jednotiek, zvýšila tržby dvojciferným číslom s medziročným nárastom na 10,6 miliardy USD. 

Príjmy pred zdanením dosiahli 670 miliónov USD, čo je medziročný nárast o takmer 28 %, zatiaľ čo ziskovosť, ktorá je najvyššia v celom odvetví, sa zvýšila o takmer 1 bod na nový rekord 6,3 %. 

Druhá obchodná jednotka Skupiny inteligentných zariadení (IDG), Skupina pre mobilné zariadenia (MBG), zvýšila výkon oproti uplynulému štvrťroku s nárastom tržieb o 33 %, hoci stále pociťovala dopady pandémie COVID-19 a výkyvov menových kurzov. 

Napriek medziročnému poklesu príjmov, v porovnaní s rovnakým obdobím za predchádzajúci rok, objem príjmov prekonal trh vo viacerých regiónoch ako Latinská Amerika, Severná Amerika a Európa s rekordne vysokým podielom na trhu v Latinskej Amerike aj v Severnej Amerike. 

Celkové tržby Softvéru a Služieb narástli medziročne o 38 % na viac než 1 miliardu USD, čo predstavuje približne 7,6 % z celkových tržieb Skupiny.

Zdroj: tlačová správa


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu