Lenovo ukázalo novinky série Legion: prenosnú hernú konzolu, špičkový notebook i VR okuliare

Produktový rad Legion od Lenova pozná snáď každý gamer. Výrobca na poslednej tlačovej konferencii ukázal najnovšie trendy v hernej sekcii, ktoré spĺňajú aj nároky hráčov z prieskumu Lenovo, a to mobilitu, výkon, grafiku i pamäť.

Herná značka Lenovo Legion bola založená v roku 2017 a pri inováciách sa kladie dôraz na spätnú väzbu od gamerov. Inak tomu nebolo ani pri vývoji posledných produktov. Lenovo prinieslo na slovenský trh trojicu horúcich noviniek:

•vlajkovú loď notebook Lenovo Legion 9i, prvý na svete s kvapalinovým chladením, umelou inteligenciou a dizajnovým krytom z lisovaných uhlíkových vlákien

•prvú prenosnú hernú konzolu od Lenovo - Legion Go, ktorá ponúka výkon počítača a kompatibilitu

VR okuliare Lenovo Legion nielen pre hráčov, ktoré pri hraní poskytujú viac súkromia s efektom hry ako na veľkej obrazovke

Herný notebook Lenovo Legion 9i sa pýši integrovaným kvapalinovým chladiacim systémom Legion Coldfront. Medzi impozantné parametre patrí 16'' 3.2K Mini LED displej, 13. generácia Intel Core i9, grafika NVIDIA GeForce RTX 4090 Laptop GPU 16GB GDDR6, až 32 GB RAM, 2 TB úložisko a hmotnosť 2,56 kg. 

Vďaka spojeniu AI vyladeného systému vzduchového chladenia s tromi ventilátormi a 6 333 samostatnými sacími otvormi zostáva Lenovo Legion 9i chladný aj pri tých najnáročnejších herných stretnutiach a tvorbe obsahu. 

"Na prispôsobenie sa vyššej hmotnosti vlastného systému chladenia kvapalinou museli inžinieri spoločnosti Lenovo navrhnúť inovatívny nový vrchný kryt vyrobený z plátov „forged carbon“, ktorý nielen šetrí hmotnosť, ale vďaka nemu má každé zariadenie svoj vlastný unikátny vzor," prezrádza informácie zo zákulisia Jozef Krílek, obchodný zástupca značky Lenovo pre spotrebiteľský segment.

Druhá novinka poteší tých, čo si radi krátia dlhé chvíle na cestách či mimo domu. Lenovo Legion Go je prvou hernou konzolou výrobcu, ktorá umožňuje hrať obľúbenú hru takmer kdekoľvek. Začnete na počítači a pokračujete vo vlaku či lietadle. 

Konzola prináša herný výkon počítača so systémom Windows do vreckového mobilného zariadenia s 8,8-palcovým displejom Lenovo PureSight, poháňaného procesormi AMD Ryzen radu Z1 Extreme. Ovládače Lenovo Legion Go TrueStrike  sú vybavené joystickmi s hall efektom a sú odnímateľné, aby umožnili väčšiu flexibilitu. Režim FPS umožňuje odpojiť ovládače od tela konzoly a použiť stojan na zadnej strane na jeho podopretie.

Ak chcete posunúť svoje hranie na ešte vyššiu úroveň, možno vás oslovia herné okuliare. Lenovo Legion Glass prichádzajú s technológiou zobrazenia micro-OLED a Full HD rozlíšením pre každé oko. Obraz za sklami môže vidieť len ten, kto ich používa, a tak ponúkajú úplné súkromie aj v miestnosti plnej ľudí. Úplne vás vtiahnu do hry. 

Herný notebook Lenovo Legion 9i s procesorom Intel a karbónovým povrchom kúpite na Slovensku od  4169 eur, konzola Lenovo Legion Go má cenovku 799 eur a VR okuliare Lenovo Legion sú dispozícii už za 399 eur.

Zdroj: Lenovo

Diskusia k článku:

Začať diskusiu