Lenovo Smart Paper

Dotykové zariadenie na písanie poznámok a kreslenie s 10,3'' E-Ink displejom, perom Smart Paper Pen, 64 GB pamäťou, duálnym mikrofónom, Wi-Fi a 3550 mAh batériou. Poslúži aj ako čítačka elektronických kníh.

Základné parametre:

OS:  Android AOSP 11.0

čipset: RockChip RK3566

procesor: štvorjadrový do 1,8 GHz

frekvencie: nie

rozmery: 195 x 226 x 5,9 mm

hmotnosť: 408 gramov

displej: 10,3'' (262 mm), E-Ink Displej, 1404 + 1872 x  b., 227 ppi, podpora Lenovo Smart Paper Pen

fotoaparát: nie

pamäť: 64 GB + 4 GB RAM + microSD

globálny prenos dát: nie

lokálny prenos dát: Bluetooth 5.2, Wi-Fi, USB-C 2.0, USB OTG 

ostatné: Accelerometer (G) Sensor, Ambient L-sensor, Hall Sensor, duálny mikrofón

batéria: 3550 mAh, výmena v servise 

Neobsahuje/nepodporuje: mobilné pripojenie, NFC, fotoaparát,  GPS, FM rádio, čítačka odtlačkov, IrDA (infraport), zvýšená odolnosť voči vode, stereo repro, audio jack, rýchle nabíjanie, bezdrôtové nabíjanie

Pravdepodobná cena a dostupnosť na Slovensku: neuvedená / marec 2023

Novinkou na výstave CES 2023 z portfólia Lenova je špeciálny produkt určený na zapisovanie poznámok, prípadne kreslenie. Slúži ako náhrada za klasický papierový zápisník. Hmotnosť je len mierne nad 400 gramov, šírka konštrukcie nepresiahla 6 milimetrov, a tak v taške nezaberie veľa miesta. 

 Lenovo Smart Paper ponúka 10,3-palcový antireflexný dotykový displej E-Ink, ktorý je umiestnený v ľahkom celokovovom puzdre. Súčasťou zariadenia je aktívne inteligentné pero stylus bez batérie, ktoré možno ľahko uložiť do puzdra. Toto inteligentné pero ku zariadeniu Lenovo Smart Paper netreba vôbec nabíjať a je vybavené plsteným hrotom a latenciou až 23 milisekúnd, takže veľmi verne reprodukuje pocit písania zo skutočným perom. 

Vyberať môžete z deviatich rôznych nastavení pera – vrátane guľôčkového pera, ceruzky (drevenej a mechanickej), fixky a dokonca aj kaligrafie. K dispozícii je 74 šablón poznámkových blokov, napríklad riadkovaný/čiarový, graf, prázdny papier aj hudobný rukopis. 

Vďaka dvom integrovaným mikrofónom sa Lenovo Smart Paper dokáže premeniť na digitálny diktafón, ktorý umožňuje zvukovo nahrávať stretnutie alebo prednášku v triede a zároveň si robiť poznámky. Ak si nemôžete spomenúť na slovný kontext týkajúci sa poznámky, ktorú ste si urobili počas jednej z týchto zaznamenaných schôdzí, môžete jednoducho vybrať konkrétny text, ktorý ste napísali a vypočuť si krátke prehrávanie toho, čo bolo v danom okamihu povedané, alebo si môžete celú zaznamenanú prednášku vypočuť znova.

Pomocou aplikácie Lenovo Smart Paper máte prístup k svojim poznámkam a knihám odkiaľkoľvek a synchronizáciou v cloude môžete zálohovať svoje súbory, ktoré sa dajú synchronizovať v rôznych zariadeniach so systémom Android, iOS a Windows. Pomocou aplikácie môžete prepisovať zvukové záznamy a prekladať text do rôznych jazykov.

Súčasťou softvéru, ktorého základom je Android 11, sú aplikácie Email, Kalendár, Hodiny, Kalkulačka a iné. Kapacita batérie je 3550 mAh a vystačí na čítanie vyše 7000 strán alebo napísanie 170 strán poznámok na jedno nabitie. Vo výbave nájdeme Bluetooth, Wi-Fi a USB-C konektor. Dostupné 50 GB úložisko využijete na uloženie viac než 50 000 stránok poznámok. 

Lenovo Smart Paper bude dostupný vo farbe Storm Grey od marca 2023. Cena bude zverejnená pri štarte predaja.


 

Diskusia k článku:

Robert Klein16.01.2023 - 14:50 Trvalý odkaz

V článku je veta ,,Dostupné 0 GB úložisko využijete na uloženie viac než 50 000 stránok poznámok ...". Zrejme tam je preklep, má tam byť 64 GB, podľa tých parametrov v popise.

Lenka Ivančíková16.01.2023 - 16:18 Trvalý odkaz

Chybala tam patka, je to dostupne 50 GB ulozisko (zo 64 GB). 14 GB zabera system. Doplnene. Dakujem. :-)

Celá diskusia 2 príspevky