Lenovo Legion Go: vreckový počítač pre hranie na cestách

S novinkou zo série Lenovo Legion si svoje obľúbené hry môžete zahrať kdekoľvek a kedykoľvek. Odnímateľné ovládače ponúknu pohodlné hranie a spolu s ďalšou novinkou - hernými okuliarmi, si užijete zážitok zo sledovania na veľkej obrazovke.

Na veľtrhu IFA 2023 predstavila spoločnosť Lenovo viacero noviniek z herného odvetvia. Najviac zaujala prenosná herná konzola Lenovo Legion Go s operačným systémom Windows, ktorá umožní hráčom hrať hry bez obmedzenia priestoru. 

Novinka prináša špičkovú výbavu, kam patrí procesor AMD Ryzen série Z1, 16 GB RAM, 8,8-palcový OLED displej s QHD rozlíšením, 144 Hz obnovovacou frekvenciou a jasom až 500 nitov. Desaťbodová dotyková obrazovka umožňuje prirodzené a intuitívne ovládanie, či už ide o posúvanie, ťukanie alebo posúvanie prstom. 

Základné parametre:

Rozmery s ovládačmi 299 x 131 x 41 mm, hmotnosť v celku 845 g, IPS displej 8,8'' QHD+ (2560 x 1600 b.), 144 Hz, 500 nitov, AMD Ryzen Z1 Extreme s AMD RDNA grafikou, 16 GB RAM LPDDR5X, 256 GB / 512 GB / 1 TB pamäť, OS Windows Home 11, 2x USB-C, 3,5 mm jack, microSD, stereo repro, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2, 49,2 Wh, batéria ovládača 900 mAh, 65 W nabíjanie. 

Konzola bude dostupná v troch veľkostiach úložiska - 256 GB, 512 G a 1 TB, pričom nechýba slot na microSD karty do veľkosti 2 TB. 

Ovládače Lenovo Legion Go sú vybavené joystickmi s hall efektom, čo znamená, že nedochádza k driftu joysticku a minimalizujú sa hluché body, čo maximalizuje odozvu a presnosť potrebnú počas vyčerpávajúcich herných seáns. Medzi ďalšie vstupy patrí integrovaný trackpad, veľký D-pad, šikmé koliesko myši a celkovo 10 mapovateľných  bočných  tlačidiel, spúšťačov a tlačidiel na úchope. 

Lenovo Legion Go TrueStrike sú odnímateľné a na zadnej strane tela konzoly sa nachádza stojan na jeho podopretie v režime FPS. Spolu s kúpou novinky získate 3-mesačné bezplatné členstvo Xbox Game Pass Ultimate. 

Príslušenstvom nielen k novej hernej konzole sú okuliare Lenovo Legion, ktoré sú určené na konzumáciu multimediálneho obsahu na akomkoľvek inom kompatibilnom zariadení, vrátane väčšiny zariadení Windows, Android a macOS s plne funkčným USB-C. 

Herné okuliare Lenovo Legion sú nositeľným virtuálnym monitorom s technológiou zobrazenia micro-OLED, ktorý poskytuje vysoký farebný a kontrastný rozsah rozlíšenia Full HD s obnovovacou frekvenciou 60 Hz. Za sklami, ktoré môže vidieť iba používateľ, zobrazuje veľkú obrazovku a poskytuje zvuk prostredníctvom vstavaných reproduktorov.

Prenosná konzola Lenovo Legion Go bude dostupná od októbra 2023 za 799 eur, okuliare Lenovo Legion prídu v decembri 2023 s cenou 499 eur.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu