Lenovo dosiahlo zisk pred zdanením viac než 1 miliardu USD (hospodárske výsledky)

Firma oznála výsledky hospodárenia za celý fiškálny rok, ktorý sa skončil 31. marca 2020. Rástli tržby aj zisk.

Spoločnosť dosiahla už druhýkrát po sebe celoročné tržby presahujúce 50 miliárd USD, konkrétne 50,7 miliárd USD. Historická výška zisku pred zdanením bola na úrovni 1,02 miliardy USD, čo predstavuje takmer 19 % medziročný nárast. Čistý zisk vo výške 665 miliónov USD je o 12 % vyšší než pred rokom

Základný zisk na akciu za celý rok dosiahol hodnotu 5,58 amerických alebo 43,61 hongkongských centov. Za fiškálny rok končiaci sa 31. marcom 2020, vyhlásila správna rada spoločnosti Lenovo konečnú dividendu v hodnote 2,77 amerických centov alebo 21,50 hongkongských centov na akciu.

Skupina pre mobilné zariadenia (MBG), mala našliapnuté na prelomový rok až do 4. fiškálneho kvartálu (Q1 podľa nášho kalendára), kedy sa prejavil dopad núteného zatvorenia hlavnej výrobnej továrne na smartfóny v čínskom meste Wuhan kvôli COVID-19. 

Celkové tržby MBG klesli a strata pred zdanením dosiahla výšku 43 miliónov USD, čo prinieslo medziročný pokles o takmer 96 miliónov USD. Napriek tomu spoločnosť využila svoje výrobné prevádzky vo svete a v tomto kvartáli vyrobila 6 miliónov telefónov.  

Biznis sa naďalej orientuje na inovácie a vstup do prémiového segmentu, kde výrobca uviedol ikonický skladací smartfón Motorola Razr a štýlovú sériu Motorola Edge.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu