Len jedna minúta stačí smart hodinkám Huawei Watch4 na analýzu vášho zdravia

Čo všetko sa dá stihnúť za jednu minútu? S funkciou Health Glance od Huawei si v jednom kroku zmeriate dôležité zdravotné údaje, vrátane tuhosti ciev, teploty pokožky a EKG.

Vďaka technológiám je starostlivosť o zdravie veľmi jednoduchá. Majitelia inteligentných hodiniek série Huawei Watch 4 majú k dispozícii komplexný prehľad o svojom zdraví. Za 60 sekúnd sa pomocou prelomovej funkcie Health Glance, ktorá posúva komplexný monitoring zdravia na novú úroveň, dozvedia dôležité údaje o svojom zdravotnom stave. 

Komplexné monitorovanie zdravia na dosah ruky

Využíva totiž viacero ukazovateľov na meranie rôznych zdravotných údajov, ako napríklad EKG, tepová frekvencia, SpO2, detekcia arteriálnej tuhosti, úroveň stresu, teplota pokožky či respiračné indikátory. To všetko následne dokáže prostredníctvom aplikácie Huawei Health (Zdravie) vo vašom smartfóne komplexne vyhodnotiť, poskytnúť personalizované odporúčania na zlepšenie a navyše aj upozorniť na prípadne problémy.

Pokiaľ ide o skríning srdca, hodinky tejto série sú vybavené senzormi EKG a PPG pre meranie EKG, srdcového rytmu či fibrilácie predsiení. Taktiež dokážu poskytnúť detekciu arteriálnej tuhosti, čo môže pomôcť pri skríningu aterosklerózy. 

Rýchle a efektívne meranie viacerých indikátorov

Celý proces merania trvá približne 60 sekúnd a na základe týchto údajov hodinky vygenerujú podrobnú správu o výsledkoch, ktorá používateľovi umožní lepšie pochopiť jeho zdravotný stav. Výsledky tak budete mať vďaka aplikácii kedykoľvek pri sebe a môžete ich skonzultovať s lekárom.

Podpora respiračného zdravia

Séria Huawei Watch 4 ponúka aj funkciu Respiratory Spectrum Analysis, ktorá poskytuje užitočné návrhy pre prevenciu a liečbu respiračných ochorení. Aj v tomto prípade sa hodnotí celá škála parametrov, ako napríklad rozsah dýchacích frekvencií, kašeľ, rozsah SpO2, či variabilita srdcovej frekvencie (HRV). Do úvahy dokážu hodinky brať aj rizikové faktory, ako napríklad fajčenie, znečistenie ovzdušia, farbivá či prach v pracovnom prostredí. 

Monitorovanie spánku pre lepšiu regeneráciu

Na monitorovanie spánku využíva séria Huawei Watch 4 je technológiu Huawei TruSleep 3.0, ktorá umožňuje lepšiu presnosť sledovania spánku, zaznamenáva jeho kvalitu, detekuje jeho dobu spánku a prezentuje komplexnú štruktúru spánku vrátane všetkých jeho fáz. Analýzou viacerých fyziologických parametrov na základe pohybu tela, srdcovej frekvencie a variability srdcovej frekvencie (HRV) vyhodnotí číselné skóre a poskytne personalizované návrhy na zlepšenie.

Osobný zdravotný asistent na zápästí

Hodinky série Watch 4 tiež poskytujú upozornenia v reálnom čase, ktoré varujú nositeľa, aby pravidelne kontrolovali svoju srdcovú frekvenciu a hladinu kyslíka v krvi. Ak zaznamenajú akékoľvek abnormality, pošlú upozornenie a poskytnú užitočné tipy, ktoré pomôžu riešiť daný problém. Pokiaľ napríklad vaša srdcová frekvencia počas cvičenia príliš stúpne, hodinky vás upozornia, aby ste znížili intenzitu fyzickej námahy.

Bezpečnosť na prvom mieste

Najnovšia séria smart hodiniek je navrhnutá tak, aby svojho nositeľa chránila vo všetkých situáciách, dokonca aj v nešťastných prípadoch, ako je pád na zem. Keď hodinky detekujú, že používateľ spadol, zobrazí sa na displeji otázka "Spadli ste?". Ak používateľ nepotvrdí oznámenie, hodinky automaticky spustia výstrahu a pokúsia sa kontaktovať používateľom vopred nastavený núdzový kontakt.

Vďaka jedinečnému súboru funkcií Health Glance posúva nová generácia smart hodiniek Huawei hranice v oblasti zdravotných technológií na vyššiu úroveň, pripája pokročilé monitorovanie a starostlivosť o zdravie. Huawei Watch 4 ja Watch 4 Pro sú tak určené pre každého, kto chce mať o sebe a svojom zdraví lepší prehľad.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu