Legendárny Tetris sa podarilo dohrať prvému hráčovi na svete. Je ním len 13-ročný chlapec

Malý streamer hrával Tetris od svojich jedenástich rokov. Vďaka poctivým tréningom sa mu podarilo to, čo doteraz nikomu inému. Stal sa jediným človekom na svete, ktorý nad hrou zvíťazil.

Len málokto na svete dnes nepozná legendárnu hru s názvom Tetris. Je pravdepodobné, že ju hrala väčšina z nás. Kým niekoho bavila len pár minút, iní nad ňou strávili hodiny. Ale napadlo vám niekedy, že sa Tetris dá úspešne dokončiť rovnako, ako ostatné hry? Ak nie, zrejme nebudete sami. Doteraz sa to totiž ešte nikomu nepodarilo. 

Historické štatistiky však aktuálne zmenil len 13-ročný streamer s prezývkou Blue Scuti, ktorý dohral klasický Tetris na konzole NES. Zdá sa, že s tým nerátali ani samostní vývojári, pretože hra nemá naprogramovaný štandardný koniec. 

Mladý hráč však kocky skladal kým nenahral také skóre, že hra ho už nedokázala počítať. Prišla tak do momentu, kedy zamrzla, čo sa podarilo v úrovni 157, kde sa Blue Scuti dostal za neuveriteľných 39 minút. Zároveň tak prekonal aj tri doterajšie rekordy a údajne dosiahol šesť a pol milióna bodov. 

Na tento výkon trénoval dva roky a Tetris hrával od svojich jedenástich. Pokoriť tento legendárny titul sa zatiaľ nepodarilo nikomu na svete. Doteraz to dokázala len umelá inteligencia. Pre človeka tak ide o obrovský úspech. 

Zdroj: Blue Scuti


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu