Legendárny Apple iPod po vyše 20-tich rokoch končí. Prestal sa vyrábať

Od svojho uvedenia si iPod obľúbili používatelia na celom svete. Mohli tak mať svoju hudbu stále pri sebe. Posledný model iPod touch sa bude predávať dovtedy, kým sa nevypredajú jeho skladové zásoby. Nový model už nepríde.

Apple ako dôvod tohto kroku uvádza, že hudobná knižnica je už integrovaná do celého produktového radu, od iPhonu, Apple Watch po iPad a Mac. Používatelia tak majú prístup k vyše 90 miliónom skladieb cez Apple Music. 

Prvý iPod bol predstavený 23. októbra 2001. MP3 prehrávač s monochromatickým displejom dokázal uložiť až 1000 skladieb a ponúkal na jedno nabitie výdrž 10 hodín. Neskôr v roku 2004 prišiel na svet ľahký iPod mini. O dva roky na to lákal zákazníkov na tenký dizajn a 24-hodinovú výdrž iPod nano 2. generácie

Apple iPod touch bol uvedený prvýkrát 5. septembra 2007 a priniesol revolučné rozhranie Multi-touch a farebný 3,5-palcový displej. Viacerí si určite spomeniete na maličký iPod shuffle. Jeho 4. generácia s 2 GB úložiskom mala premiéru 15. júla 2015.

Siedma generácia iPodu touch prišla 28.mája 2019 s výkonným čipom A10 Fusion, 256 GB úložiskom a podporou pre skupinové hovory Face Time. 

Nový model už na trh nepríde a ten posledný sa bude predávať len do vyprázdnenia skladových zásob. Ak máte doma niektorú generáciu iPodu, časom sa z nej môže stať historický kúsok. 

Zdroj: apple.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu