Kung-fu bojovku Sifu za tri týždne od vydania hralo 1 milión hráčov

Novinka od nezávislých tvorcov Absolvera slávi obrovský úspech. Autori sa podelili s krásnymi štatistikami, ktoré ukazujú vrelé prijatie hry.

Sifu je nová kung-fu bojovka od nezávislého vývojára Sloclap, ktorý je známy titulom Absolver. V digitálnej verzii vyšla 8. februára na PC (Epic Store) a konzoly PlayStation, kde zožala naozaj veľký úspech ako u hráčov, tak u kritikov. Teraz sa autori pochválili tým, že Sifu za tri týždne od vydania hralo neuveriteľných 1 milión hráčov. 

V hre strávili 10 miliónov hodín a viac ako 45 % dokončilo náročnú druhú úroveň. Viac ako 150-tisíc hráčov už ovládlo kung-fu a herné mechaniky tak dobre, aby porazili hlavného antagonistu Yanga. Vývojári sú z čísel nadšení a prijatie novinky ich pochopiteľne veľmi teší. 

Hlavnou inšpiráciou Sifu boli klasické bojové kung-fu filmy. Sloclap sa snažil vytvoriť hru, ktorá rešpektuje čínsku kultúru a spolupracoval pri tom s viacerými odborníkmi. Sifu sa zároveň dočká aj fyzického vydania hry v deluxe edícii. Príde 3. mája a fanúšikov poteší rôznymi bonusmi. Ešte predtým sa však budete môcť potešiť našou recenziou PC verzie, ktorú už pripravujeme. 

Zdroj: tlačová správa

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu