Kultový Alan Wake sa na jeseň vráti v remastrovanej verzii

Fanúšikovia značky Alan Wake majú dôvod na radosť. Známy spisovateľ sa síce nevráti v pokračovaní, ale dostane aspoň vylepšenú verziu pôvodnej hry. Má priniesť kvalitnejší vizuál a hra sa zároveň vôbec po prvýkrát predstaví aj na PlayStation.

Kreatívny riaditeľ Remedy Sam Lake adresoval na komunitnom fóre fanúšikom značky Alan Wake otvorený list, v ktorom oficiálne oznámil príchod Alan Wake Remastered. Vývoj vylepšenej verzie pôvodnej hry je aktuálne v záverečných fázach. Príde na PC (cez Epic Games Store), Xbox a vôbec po prvýkrát aj na PlayStation. Okrem základnej hry prinesie dve expanzie The Signal a The Writer. American Nightmare však nečakajte. 

Sam Lake novinku oznámil trochu netradičným spôsobom na fóre The Sudden Stop ako vďaku fanúšikom za to, že na webe značku roky podporovali. Pôvodná hra vyšla ako Xbox exkluzivita, ktorá sa neskôr dostala aj na PC. Remaster si podľa autorov zachová pôvodného ducha hry. Vylepšení sa však dočká celkový vizuál, vrátane postavy Alana Wakea a cinematic scén. Konkrétne vylepšenia a ich úroveň zatiaľ zostávajú pod rúškom tajomstva. 

Alan Wake Remastered by mal vyjsť na jeseň tohto roku. Konkrétny dátum nie je známy. Novinka sa však už stihla objaviť v ponuke zahraničného obchodu Rakuten Taiwan, ktorý uvádzal dátum vydania na 15. októbra. Informácia bola potom z webu stiahnutá. Sam Lake dúfa, že si fanúšikovia znova užijú stretnutie so starým priateľom a zároveň sa teší aj na reakcie nových hráčov, ktorí si hru zahrajú prvýkrát. 

Zdroj: alanwake.info

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu