Ktorý z mobilných operátorov je najlacnejší?

Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb (Regulačný úrad) zverejnil svoje porovnanie najlacnejších mesačných (30-dňových) produktov mobilných operátorov. Dvaja najväčší hráči pohoreli najmä pri dátach.

Regulačný úrad každý štvrťrok vykonáva porovnanie najlacnejších produktov mobilných operátorov, ktoré spĺňajú kritériá jednotlivých produktových košov. Ide buď o čisto dátové služby, prípadne kombináciu hlasových a dátových služieb. Definovaných je 18 mobilných košov. Najmenší obsahuje iba 0,5 GB dát bez volaní, najvyšší má 50 GB dát a 300 volaní.  

Štát sa pozrel na ponuky všetkých štyroch slovenských operátorov a ku každému z 18-tich košov vybral najlacnejšiu ponuku. Základný parameter bral 30 dní poskytovania služby. Ak mal niektorý produkt platnosť iba štyri týždne, teda 28 dní, pripočítal k cene alikvotnú časť za ďalšie dva dni. Ceny boli platné k 7. 7. 2023

Víťazom sa stal najmladší operátor 4ka, ktorý mal sám najlepšiu ponuku v šiestich košoch z osemnástich. Pri dvoch dátových košoch a najvyšším objemom dát sa o víťazstvo podelil s O2, ktoré samostatne vyhralo s ponukou v piatich košoch. 

Orange sa v tabuľke drží lepšie než Telekom, ktorý sám nevyhral so žiadnou ponukou, len sa podelil s oranžovým konkurentom o prvú priečku v koši s 5 GB dát. Orange vyhral štyri koše. Celú tabuľku si môžete stiahnuť z webu Regulačného úradu teleoff.gov.sk.

Pri výbere paušálu u mobilného operátora však nepozerajte iba na cenu za mesačný poplatok, ale dôležitým faktorom je úroveň signálu v lokalite, kde sa najčastejšie budete pohybovať. Prípadne si pozrite maximálne rýchlosti prijímania a odosielania dát. Aj tu sú veľké rozdiely medzi operátormi.

Zdroj: teleoff.gov.sk

Diskusia k článku:

Začať diskusiu