Ktoré iPhony dostanú aktualizáciu na iOS 17?

Najnovšia verzia operačného systému iOS je oficiálne na svete a vývojári už majú prístup k beta verzii. Nové funkcie a možnosti však nebudú môcť využívať všetci majitelia iPhonov. Staršie modely majú smolu. Už nespĺňajú požiadavky.

Apple patrí k výrobcom, ktorí podporujú svoje zariadenia dlhé roky. Väčšina androiďákov môže snívať o dodávaní najnovších verzií systému päť rokov. Bezpečnostné záplaty a opravy chýb chodia ešte o niečo dlhšie. 

Používatelia Apple zariadení majú v tomto výhodu. Ak si kupujú nový iPhone vedia, že aktualizácie nových verzií iOS im bude Apple dodávať niekoľko rokov po kúpe. Inak tomu nie je ani pri iOS 17, o ktorom si môžete prečítať v tomto článku

Verejný update je naplánovaný na tohtoročnú jeseň a môžu sa naň tešiť majitelia zariadení vydaných od roku 2018. Vtedy vyšiel iPhone Xs, iPhone Xs Max a iPhone XR. Ak teda máte niektorý z týchto iPhonov alebo novší, iOS 17 dostanete. Môže sa však stať, že nebudú dostupné úplne všetky nové funkcie, záleží to od možností hardvéru. 

Stále je však medzi nami dosť používateľov starších iPhonov, napríklad iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 plus a podobne. Pre tých už Apple nový systém nesprístupní.   

Zdroj: apple.com 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu