Kto v Q3 2022 kraľoval streamovacím službám na Slovensku?

Slováci využívajú streamovacie služby ako alternatívu k televíznym programom. Niektorí ani nemajú televíziu a vyhľadávajú zábavu hlavne cez rôznych poskytovateľov online obsahu. Víťaz neprekvapí, druhé miesto áno.

Pravidelne vám prinášame najpozeranejšie filmy a seriály podľa služby JustWatch, ktorá ponúka jednoduché vyhľadávanie titulov na rôznych streamovaniach platformách. Tentoraz sme získali zaujímavé údaje o podielovom trhu hlavných hráčov na Slovensku. 

Zrejme viacerí z vás tipovali, že medzi najpoužívanejšiu streamovaciu platformu na Slovensku patrí Netflix a máte pravdu. Patrí mu až 30 % trhu. Dvojkou je s 23 % podielom služba Prime Video od Amazonu, čo môže niektorých prekvapiť. Spolu tieto dve služby ovládajú viac než 50 % trhu.

S väčším odstupom za spomínanou dvojicou je HBO Max (15 %), služba odštartovala na Slovensku len v marci tohto roka, nahradila pôvodnú HBO Go. Tesne za HBO Max nasleduje domáce Voyo s 11 % a na piatom mieste so 6 % je streamovacia služba Apple TV+. Ostatným hráčom spolu patrí 15 % trhový podiel. 

Ak sa pozrieme na tohtoročný vývoj služieb od januára do septembra, vidíme, že Netflix má po miernom poklese posledné mesiace už stabilný počet predplatiteľov. Služba Prime video od začiatku roka mierne stratila. HBO Max, logicky, rastie, keďže v marci ešte len odštartovalo. Voyo sa teší obľube a počet predplatiteľov mierne rastie, pri Apple TV+ sú len malé výkyvy. 

A kto v obývačke vyhráva u vás?

Zdroj: JustWatch

Diskusia k článku:

Začať diskusiu