Kto v Q1 2023 kraľoval streamovacím službám na Slovensku

Lídrom v streamovacích službách je na Slovensku dlhodobo Netflix. Pevne sa drží na prvej pozícii, no veľmi dobre a najmä stabilne sa darí aj službe od Amazonu.

Pravidelne vám prinášame najpozeranejšie filmy a seriály podľa služby JustWatch, ktorá ponúka jednoduché vyhľadávanie titulov na rôznych streamovaniach platformách. Zaujímavé sú ale aj údaje o trhových podieloch jednotlivých streamovacích služieb. 

Jednotkou ostáva s takmer 30 % podielom Netflix, ktorému v priebehu prvých troch mesiacov tohto roka pribudlo zákazníkov zo Slovenska. Možno za to môže aj novinka O2, ktorá ponúka predplatné Netflixu ako súčasť svojich vyšších paušálov. No potvrdené to nemáme. 

Prime video sa stabilne drží na úrovni 22 % trhového podielu. Nasleduje pred rokom spustená služba HBO Max (15 %) a svojich stálych predplatiteľov má aj Voyo (12 %). Minulý rok v júni prišla na Slovensko ďalšia platforma, ktorá si rýchlo našla svojich fanúšikov. Disney+ (8 %) bez väčších problémov predbehla Apple TV+ (5 %), ktorej od začiatku roka mierne klesol počet predplatiteľov. 

Zdroj: JustWatch

Diskusia k článku:

Začať diskusiu