Kolobežky Bolt už nemôžete nechať zaparkované hocikde

Nové pravidlá pri požičiavaní elektrických kolobežiek Bolt by mali priniesť väčší poriadok do ulíc. Problematické parkovanie na miestach, kde zavadzajú, mnohým vadí.

Aj keď je od spustenia zdieľania elektrických kolobežiek Bolt v podmienkach uvedené, že po ukončení jazdy treba zaparkovať kolobežku tak, aby neprekážala chodcom ani vodičom, niektorí to ignorovali. A tak sme mohli zelené kolobežky stretnúť uprostred chodníka, pohodené na tráve a podobne. 

Od 1. 6. 2021 spustil Bolt v Bratislave nový systém parkovania. V spolupráci s mestom boli vytipované populárne miesta, kde jazdy začínajú alebo končia a na nich sa vytvorili virtuálne parkovacie stanice.

Po Bratislave je takýchto miest stovky a nachádzajú sa buď v blízkosti existujúcich cyklostojanov alebo na iných miestach vhodných pre odloženie použitej kolobežky. Ukončenie jazdy je odteraz možné len miestach, ktoré sú v aplikácii vyznačené písmenom P.

Pokiaľ budete chcieť zaparkovať kolobežku mimo vyznačených miest, aplikácia vám nedovolí ukončiť jazdu. Veríme, že novinka pomôže priniesť do ulíc mesta poriadok. 

Zdroj: blog.bolt.eu 

 

Diskusia k článku:

denial01.06.2021 - 18:45 Trvalý odkaz

>Pokiaľ budete chcieť zaparkovať kolobežku mimo vyznačených miest, aplikácia vám nedovolí ukončiť jazdu.

takze kolobezka proste pojde dalej aj so mnou cez mrtvoly, alebo ako nedovoli

Lenka Ivančíková01.06.2021 - 19:45 Trvalý odkaz

In reply to by denial

Ze by stacilo zaparkovat na vyznacenom mieste? Alebo je to neprekonatelny problem pohodlnych ludi? :-)

Celá diskusia 4 príspevky