Kolobežky Bolt sa vám poďakujú. Doslova

Ak nájdete niektorú zo zelených kolobežiek ležať na zemi a zodvihnete ju, slušne sa vám poďakuje. Bolt týmto posiela odkaz všetkým všímavým okoloidúcim.

Bohužiaľ, v našich mestách nie je žiadny problém vidieť ležať na chodníku alebo na tráve elektrickú kolobežku. Môže ju zhodiť vietor, no býva to aj výsledok zlého parkovania alebo aj vandalizmu. 

Bolt vám neumožní ukončiť jazdu bez toho, aby bola kolobežka odstavená na povolenej parkovacej ploche a jej fotografia nahraná do aplikácie. Napriek tomu sa so spadnutou alebo zle umiestnenou kolobežkou stretávame často.  

Popadané zariadenia prekážajú chodcom a pri pokuse o zodvihnutie sa donedávna spustil nepríjemný alarm. Ten sa rozozvučí vždy, keď sa s kolobežkou manipuluje bez jej odomknutia cez aplikáciu. To už ale neplatí. V prípade, že ich okoloidúci nájdu spadnuté na zemi a zodvihnú ich do vzpriamenej polohy, namiesto výstražného pípania im slušne poďakujú. Riešenie je založené na senzoroch kolobežiek, ktoré zisťujú, či je stroj vo vzpriamenej polohe. 

Ak sa vám z akéhokoľvek dôvodu nechce alebo nemôžete kolobežku zodvihnúť, je tu možnosť zariadenie cez aplikáciu prostredníctvom formulára a oskenovaním QR kódu nahlásiť. Následne ju technik príde zodvihnúť a presunie ju na miesto pre ňu určené. 

Minulú sezónu Bolt zaviedol aj bezpečnostné opatrenia týkajúce sa odhalenia jazdy vo dvojici či kognitívny test schopností, ktorý by mal zabrániť jazde pod vplyvom alkoholu.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu