Kolobežka Bolt rozozná jazdu vo dvojici a nezvezie sa už ani opitý zákazník

S príchodom teplého počasia opäť pribudli v uliciach miest zelené kolobežky Bolt. V priebehu niekoľkých mesiacov dostanú unikátne bezpečnostné funkcie, ktoré dokážu zabrániť jazde vo dvojici a tiež overia ich spôsobilosť na jazdu.

Napriek tomu, že elektrické zdieľané kolobežky Bolt sú určené pre jedného používateľa, nie je nič nezvyčajné vidieť na nich v uliciach dvoch ľudí. Či už chcú ušetriť alebo to považujú za adrenalín, tento spôsob nie je bezpečný. Ani pre nich ani pre ostatných, navyše môžu poškodiť kolobežku. 

Bolt chce proti týmto manierom bojovať vlastnými silami a vyvinul systém rozpoznania náhlych zmien hmotnosti, ktoré naznačujú jazdu viacerých osôb. Spoločnosť Bolt už podala žiadosť o registráciu tohto patentu na Európsky patentový úrad. 

Druhou pripravovanou novinkou, ktorá má zvýšiť bezpečnosť, je test reakčných schopností. Jeho účelom je vyhodnotiť, či je jazdec triezvy. V rámci testu musí reagovať v určitom čase na rozličné pokyny zobrazené v aplikácii ešte predtým, než si stúpne na kolobežku. Ak testom neprejde, nebude môcť kolobežku použiť. 

Používatelia ho budú musieť absolvovať v čase od polnoci do skorých ranných hodín a len vo vybraných lokalitách s pestrým nočným životom. Aj táto funkcia bude na Slovensku zavedená v priebehu nasledujúcich mesiacov. 

V súčasnosti sú kolobežky Bolt k dispozícii v 16 slovenských mestách. V Bratislave, Trnave, Piešťanoch, Galante, Hlohovci a v Holíči spoločnosť na cesty nasadí novú, štvrtú generáciu svojich kolobežiek. Tá disponuje vymeniteľnou batériou a je 100 % recyklovateľná s očakávanou životnosťou 60 mesiacov. Naše skúsenosti s o zelenou kolobežkou sme priniesli v článku Vyskúšali sme elektrickú kolobežku Bolt.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Nightmare13.05.2022 - 19:37 Trvalý odkaz

aj vo Zvolene su (tusim druhy rok su),suhlasim plne s tym ze sa navazali 2 osoby.
Tu to bolo bezne (a kolobezka aj v potoku) ak chceme taketo veci tak s rozumom prosim lebo to zrusia cele.

Celá diskusia 1 príspevok