Koľko zaplatíte za opravu displeja? Samsung má zoznam s maximálnou cenou

Samsung má na svojom webe cenník Max Price za mimozáručnú opravu displeja prémiových zariadení. Môžete si tak pozrieť, koľko zaplatíte za opravu v autorizovanom stredisku.

Rozbitý displej je nočnou morou asi každého majiteľa smartfónu. Najmä za opravu prémiového modelu môžeme zaplatiť niekoľko sto eur, a tak niektorí radšej fungujú s poškodenou obrazovkou. Treba si však uvedomiť, že tým telefón prichádza o vode a prachu odolnosť, pretože cez praskliny sa môže do vnútra zariadenia dostať vlhkosť alebo drobný prach, a poškodiť tak hardvér.

Opravou v autorizovanom servisnom stredisku získate istotu, že pri výmene budú použité originálne náhradné diely a prístroj opraví Samsungom vyškolený pracovník. Preto pri uvažovaní nad tým, v akom servise si mobil necháte opraviť, majte na zreteli nielen výslednú cenu, ale aj to, čo za ňu dostanete. 

Zoznam s garantovanou maximálnou cenou opravy displeja nájdete na webe samsung.sk. V rámci vybraných autorizovaných servisných centier nepresiahne oprava uvedenú sumu. Napríklad za výmenu displeja na Galaxy S21 5G zaplatíte maximálne 251 eur, pri Galaxy S20 FE to je 165 eur. 

Finančne najnáročnejšie sú opravy displejov skladacích smartfónov, a tak pri Galaxy Z Flip 5G si pripravte 627 eur, za nový displej Galaxy Z Fold2 5G si Samsung vypýta 753 eur. Majiteľov najnovších modelov s flexibilným displejom určite poteší, že cena za výmenu poškodeného displeja výrazne klesla u obidvoch modelov. 

Na stránke výrobcu ešte nie sú uvedené presné maximálne ceny, ale slovenské zastúpenie Samsungu prezradilo, že pri Galaxy Z Flip3 5G sa cena vnútorného displeja pohybuje okolo 380 eur, pri Galaxy Z Fold3 5G je to probližne 550 eur. Orientačná cena vonkajšieho displeja je 100 eur pri Galaxy Z Flip3 5G a 150 eur zaplatíte u Galaxy Z Fold3 5G. 

Tí, ktorí si zariadenie predobjednali do 26. augusta, získali Z Premiere Service na 1 rok, ktorý zahŕňa jednu opravu zariadenia počas prvého roka vrátane výmeny poškodeného displeja. 

Zdroj: samsung.sk

Diskusia k článku:

Začať diskusiu