Kapacity batérií nových iPhonov 12 sú nižšie než pri minuloročnej sérii

Výrobcom utajované údaje sa objavili na webe holandského operátora Vodafone a čínskeho certifikačného úradu TENAA. Každá z predstavených noviniek radu iPhone 12 má oproti predchodcovi o niečo nižšiu kapacitu batérie.

Firma Apple je známa tým, že vo svojich telefónoch nešpecifikuje kapacity pamätí RAM ani batérií. Tieto údaje sa na svetlo sveta dostávajú až neskôr, prostredníctvom tretích strán, ktorým sa predstavené novinky dostanú do rúk. Minulý týždeň sme sa vďaka tomu dozvedeli, že Apple iPhone 12 Pro a 12 Pro Max ponúkajú o 2 GB RAM viac než iPhone 12 a 12 mini. Teraz je na rade kapacita batérie. 

Čínsky certifikačný úrad TENAA na svojom webe uvádza kompletné špecifikácie nového iPhonu 12 Pro Max, vrátane informácií o batérii. Má kapacitu 3 687 mAh, čo je o 282 mAh menej než mal minulý rok iPhone 11 Pro Max. Veľkosť batérií nových iPhonov uvádza aj holandský web operátora Vodafone. Modely 12 a 12 Pro prídu s kapacitou 2 815 mAh a 12 mini s 2 227 mAh. 

Napriek nižším číslam oproti modelovému radu 11 Apple tvrdí, že výdrž noviniek je približne rovnaká ako minulý rok. Čip A14 je však na spotrebu energie náročnejší a tak sa očakáva, že reálna výdrž bude v praxi zrejme nižšia. Viac svetla do tejto problematiky prinesú prvé recenzie.

Zdroj: vodafone.nl


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu