Je takmer isté, že LG končí so smartfónmi

Už začiatkom roka prenikli na verejnosť prvé šumy, že LG plánuje predať svoju mobilnú divíziu, lebo posledné roky len kumuluje straty. Vyzerá to, že o kúpu nemá nikto záujem, a tak jediným riešením bude ukončenie trápenia.

Koncom januára sme priniesli informáciu, že LG možno zruší svoju divíziu smartfónov. Generálny riaditeľ LG Kwon Bong-seok vtedy poslal zametstnancom správu, ktorá naznačila, že dôjde k zásadnej zmene fungovania segmentu mobilných telefónov, no zároveň ich ubezpečil, že bez ohľadu na akékoľvek zmeny v smerovaní obchodnej činnosti so smartfónmi, sa zamestnanosť zachová.

A dodal, že spoločnosť zvažuje všetky možné opatrenia vrátane predaja, stiahnutia a zmenšenia rozsahu podnikania v oblasti smartfónov. Aj keď to zatiaľ nie je oficiálne, vyzerá to, že najpravdepodobnejším riešením bude ukončenie podnikania v oblasti mobilných zariadení. Stanovisko má firma zverejniť po zasadnutí predstavenstva 5. apríla.

Rokovania, ktoré prebeiehali, skončili neúspechom a so žiadnym z potenciálnych investorov sa spoločnosť nedohodla. Ostatným divíziám LG sa darí. Okrem toho sa firma začala angažovať v rozvíjajúcich sa odvetviach, ako sú elektrické vozidlá a komponenty vozidiel. 

Určite bude škoda, keď značka LG zmizne z trhu mobilných zariadení. Jej telefóny nepatrili na našom trhu v posledných rokoch medzi populárne, no kvalitou určite dokázali konkurovať ostatným značkám. Vodeodolnosť nechýbala ani lacným zariadeniam, používateľská nadstavba je plná zaujímavých funkcií a vylepšení, a netreba zabúdať ani na kvalitné fotoaparáty v prémiových modeloch. 

Bolo to práve LG, ktoré patrilo medzi prvých výrobcov na svete so širokouhlým objektívom v smartfóne, navyše so 135° uhlom záberu (LG G5). Mnohí vidia za neúspechom LG nedostatočný marketing a zle nastavenú cenovú politiku. Počkáme si ešte pár dní, kým sa ukončenie podnikania v oblasti smartfónov naozaj potvrdí, prípadne upresní. 

Zdroj: koreatimes.co.kr

Diskusia k článku:

Začať diskusiu