iRobot Roomba s9+ a Braava jet m6: vysávač a mop pre najnáročnejších

Firma uviedla na slovenský trh dve novinky, ktoré sú nielen výbavou, ale aj cenou určené pre tých najnáročnejších zákazníkov. Dvojica noviniek si poradí s veľkým priestorom, ponúka pokročilé navigačné a čiastiace schopnosti, a dokáže medzi sebou komunikovať.

Robotický vysávač Roomba s9+ s automatickou vyprázdňovacou stanicou Clean Base má tvar písmena D navrhnutý na maximálne čistenie v kútoch a aktuálne je tým najinteligentnejším robotom Roomba.

Pýši sa novým výkonným systémom čistenia, ktorý má podľa výrobcu až 40x silnejšie sanie v porovnaní s predchádzajúcimi generáciami robotov.

Navigácia iAdapt 3.0 s technológiou vSLAM pomáha Roombe pri efektívnej navigácii po domácnosti. Robot vie kde už bol, a ktoré miesta ešte musí očistiť. Vďaka o 30 % širším gumeným kefám a špeciálnej kútovej kefke vyčistí domácnosť ešte lepšie než predchádzajúca generácia. 

Používa inteligentné mapovanie Imprint, vďaka ktorému sa naučí pôdorys domácnosti a vy tak máte úplnú kontrolu nad tým, ktoré miestnosti a kedy sa budú vysávať. Plán môže byť nastavený cez mobilnú aplikáciu iRobot HOME alebo zatlačením tlačidla CLEAN.

Keď Roomba s9+ dovysáva, vráti sa do stanice Clean Base a automaticky vyprázdni obsah zásobníka do vrecka, ktoré uzavrie prach a špinu. Do vrecka stanice Clean Base sa zmestí až 30 zásobníkov plných nečistôt.

Obidve novinky môžete spustiť hlasovým povelom cez zariadenia s hlasovým asistentom od Amazonu alebo Googlu. 

Robotický mop Braava jet m6 je určený na suché zametanie aj čistenie podláh namokro. Po založení konkrétnej mopovacej podložky robot automaticky rozpozná, aký druh čistenia má spustiť. 

Rovnako ako robot Roomba s9+ aj Braava jet m6 využíva navigáciu iAdapt 3.0 s technológiou vSLAM a inteligentné mapovanie Imprint. Pri prvom spustení si zmapuje pôdorys domácnosti a v aplikácii si pomenujete konkrétne mistnosti. Potom si môžete jednoducho zvoliť, že mop má ísť poumývať len zvolenú miestnosť. 

Rovnako ako Roomba s9+ sa Braava jet m6 pri vybití batérie počas čistenia automaticky sa vráti na nabíjaciu stanicu, kde sa dobije a pokračuje v čistení, až kým nie je všetko hotové.

V režime mokrého mopovania s podložkou určenou na mokré čistenie si poradí s lepkavými nečistotami, zažratou špinou a kuchynskou mastnotou. Využiť môžete nový čistiaci prostriedok, jeho vzorku na dve použitia nájdete v balení. V režime suchého zametaniavyužíva podložku určenú na suché čistenie, ktorá vďaka elektrostatickému náboju zachytí nečistoty, prach a zvieracie chlpy.

S novou generáciou pomocníkov prichádza nová technológia Imprint Link. Umožňuje robotom medzi sebou inteligentne komunikovať – pracovať v poradí, aby všetko spravili. Keď Roomba s9+ dovysáva, dá pokyn mopu Braava jet m6, aby sa pustil do práce. Keď sa vysávanie a mopovanie dokončí, dostanete notifikáciu na svoj smartfón.

 

V mobilnej aplikácii vidíte reporty Clean Map. Pozriete si, kde všade vysávač alebo mop čistil aj ostatné detaily o jednotlivých čistiacich cykloch. 

Robotický vysávač Roomba s9+ s automatickou vyprázdňovacou stanicou Clean Base bude dostupný od 27. júna cez internetový obchod eshop.irobot.sk za cenu 1499 eur. Mop Braava jet m6 príde v rovnakom čase, cena je stanovená na 599 eur.

Zdroj: tlačová správa


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu