iRobot Roomba j7 obíde nečakané prekážky. Predaj štartuje dnes

Nová séria robotických vysávačov prináša technológiu PrecisionVision, vďaka ktorej dokáže vysávač rozoznať a obísť nečakané prekážky, ako sú napríklad káble, ponožky, topánky či nehody vašich domácich miláčikov.

Vývoj a technológie sa stále posúvajú vpred a výrobcovia prinášajú zákazníkom nové modely produktov s vylepšenými vlastnosťami. Výnimkou nie je ani firma iRobot, ktorá uviedla novú sériu robotických vysávačov Roomba j7

Ich lákadlom je nielen vysoký výkon a čistý priestor bez námahy, ale aj technológia PrecisionVision. Vďaka nej vysávač rozpozná prekážky v ceste, ako je pohodené oblečenie, napájacie káble, ale aj "nehody" domácich maznáčikov. Prekážke sa dokáže Roomba j7 vyhnúť z dostatočnej vzdialenosti.

Zaujímavým je oficiálny prísľub firmy majiteľom zvierat P.O.O.P. (z ang. Pet Owner Official Promise). V ňom deklaruje svojim zákazníkom, že ak robotický vysávač Roomba série j7 v priebehu jedného roka od kúpy prejde cez pevný exkrement domáceho zvieraťa, robotický vysávač bude zákazníkovi bez zbytočných otázok vymenený za úplne nový kus.

Používateľ dostane na svoj mobilný telefón prostredníctvom aplikácie iRobot Home fotografiu predmetu, ktorý Roomba rozpoznala a on sám sa na základe snímky rozhodne, čo má vysávač urobiť pri ďalšom upratovaní. 

Ak by išlo napríklad o nabíjačku či ponožky, stačí ich nabudúce upratať a Roombe j7 v aplikácii zadať, aby išla dovysávať miesto, ktorému sa predtým vyhla. Ak by nájdený objekt predstavoval zhluk počítačových káblov, používateľ môže v apke nastaviť túto oblasť ako trvalú zakázanú zónu. 

Vďaka inteligentnému mapovaniu Imprint si Roomba série j7 spozná domácnosť a neustále sa jej prispôsobuje. Vo vytvorenej inteligentnej mape má používateľ možnosť rozdeliť si a pomenovať jednotlivé miestnosti a poschodia, a určiť zakázané zóny.

Novej sérii nechýbajú funkcie predchádzajúceho radu, takže aj Roomba j7 a j7+ môže pravidelne vysávať vo vami určenom čase, prípadne na základe lokalizačných služieb v mobilnom telefóne po vašom odchode z bytu. 

Súčasťou novej Roomby j7+ je aj známa automatická vyprázdňovacia stanica Clean Base. Vďaka nej sa robot zbavuje nezbieraných nečistôt úplne sám, bez nutnosti ručne vysypávať zbernú nádobu. Nečistoty sú následne uložené do štvorvrstvového vrecka AllergenLock, ktoré sa nachádza v stanici. Clean Base sa dá dokúpiť aj samostatne ako voliteľné príslušenstvo aj k modelu j7.

Aj robotický vysávač Roomba j7 sa po vybití vráti do stanice a nabije sa len na takú úroveň, ktorú potrebuje na dokončenie vysávania. Vždy pokračuje tam, kde skončil a šetrí tak nielen čas, ale i elektrickú energiu. 

Tak, ako pri všetkých robotoch značky iRobot, aj kúpou novej série Roomba j7 získa zákazník nadštandardné servisné služby iServis Premium.

Robotický vysávač Roomba j7 kúpite na Slovensku za 749 eur, Roomba j7+ s automatickou vyprázdňovacou stanicou Clean Base má odporúčanú cenu 999 eur. Kompletnú ponuku príslušenstva pre oba modely nájdete na stránke www.iRobot.sk.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu