iRobot Roomba Combo j7+ - perfektne uprataný domov

Recenzia robotického vysávača a mopu v jednom, ktorý pracuje na báze dvoch plne vysúvateľných ramien. Môžete ho mať úplne zadarmo. Stačí hlasovať v ankete Mobil roka 2022.

Pred rokom sme vám priniesli recenziu prémiového robotického vysávača s automatickou vyprázdňovacou stanicou, vylepšenou navigáciou, pokročilou umelou inteligenciou a množstvom nastavení v mobilnej aplikácii. Hľadajte ju pod názvom iRobot Roomba j7+ - umelá inteligencia v praxi.

Tento rok sme otestovali vylepšenú verziu, ktorá v sebe spája dve zariadenia: vysávač a mop. Nový model spoznáte podľa prívlastku "Combo" v názve. Zariadenie dokáže vyčistiť všetky typy podláh, pričom automaticky rozpozná koberce a textílie a Roomba sama vyhodnotí, kde má nielen vysávať, ale aj na mokro vytierať. Na výber máte ale aj možnosť iba vysávať alebo iba mopovať. Problémom nie sú ani prahy medzi miestnosťami do výšky 2,5 cm. 

Vy sa nemusíte starať o nič. Len trošku prispôsobíte svoj byt Roombe, aby mohla nerušene pracovať. Ak náhodou necháte na podlahe pohodené ponožky alebo tam ostanú detské hračky, navigácia s technológiou PrecisionVision rozpozná prekážky (aj zvieracie exkrementy) a predmetom sa vyhne. Ak neporiadok poupratujete, Roomba sa na miesto vráti a dočistí. Postupne sa používaním aj učí. Roomba Combo j7+ rozoznáva viac než 80 bežných predmetov.

Vysávač pracuje na báze dvoch plne vysúvateľných ramien vďaka čomu sa mokrá utierka vie efektívne založiť do hornej časti robota, aby nedochádzalo k mokrému znečisteniu kobercov. Súčasťou balenia sú dve handričky z mikrovlákna, ktoré sa pomocou suchých zipsov pripevnia na pohyblivú časť. Dajú sa prať v práčke na 60°. Do nádobky na vodu s objemom 200 ml pridajte špeciálny čistiaci prostriedok iRobot, ktorý kúpite v e-shope. Niekedy však stačí iba čistá, teplá voda.

O bezpečnosť uložených dát sa podľa výrobcu nemusíte obávať. Zabezpečenie je od začiatku do konca zaistené na viacerých úrovniach ochrany, a týka sa robotov, cloudu aj aplikácie spoločnosti. Na tento účel získala spoločnosť celosvetovo uznávanú certifikovanú pečať ochrany súkromia TRUSTe. Svoje nastavenia súkromia môžete kedykoľvek zmeniť v aplikácii. Vy rozhodujete, ku ktorým informáciám môže iRobot získať prístup.  

Všetky procesy a nastavenia Roomby prebiehajú v mobilnej aplikácii iRobot Home. Po prvom zapnutí si Roomba j7+ vytvorí mapu vašej domácnosti a neustále ju pri ďalšom upratovaní dopĺňa. Vo vytvorenej inteligentnej mape máte možnosť rozdeliť si a pomenovať jednotlivé miestnosti a poschodia v dome, a určíte si aj zakázané zóny, ktorým sa Roomba nabudúce vyhne.

iRobot Roomba j7 je vybavený patentovaným štvorstupňovým čistiacim systémom AeroForce s bočnou kefou, ktorá vyčistí miesta okolo nábytku, pozdĺž stien, rohy miestností a iné ťažko dostupné miesta, protibežnými gumovými kefami, desaťnásobným sacím výkonom a prelomovým plne výsuvným mopom. Spoľahnúť sa môžete na kvalitné povysávanie najmä tvrdých podláh, koberce s vysokým vlasom odporúčam ešte ručne dočistiť. 

Roomba Combo j7+ využíva operačný systém iRobot OS a v prípade dostupnosti nového systému si automaticky stiahne aktualizácie, takže váš vysávač bude stále inteligentnejší. 

Výhodou robotického vysávača je automatické dobíjanie batérie v prípade dlhého upratovania. Po nabití pokračuje tam, kde prestal, takže postupne povysáva a vyčistí všetky naplánované miestnosti. Ak nájde výraznejšie znečistené miesto, zameria sa na toto miesto a dôkladne ho povysáva. Na jedno nabitie zvládne vysávač pracovať približne hodinu a pol.

Súčasťou produktu Roomba Combo j7+ je vyprázdňovacia stanica Clean Base, kam vysávač automaticky vysype všetky nečistoty, ak sa jeho zberná nádoba na odpad naplní. Uzatvárateľné vrecko pohltí až 60 plných zberných košov Roomby. Ak sa počas vysávania nádoba naplní, Roomba príde do stanice, nádobu vyprázdni a ďalej pokračuje v upratovaní. O filtráciu vzduchu sa stará efektívny HEPA filter AeroForce. 

Tak, ako pri všetkých robotoch značky iRobot, aj kúpou novej série Roomba j7 získate nadštandardné servisné služby iServis Premium. 

iRobot Roomba Combo j7+ aktuálne kúpite za akciovú cenu 999 eur. Pôvodná cena je 1249 eur. Ak zahlasujete v jedinečnej ankete Mobil roka 2022 powered by O2 a usmeje sa na vás šťastie, môžete robotický vysávač aj vyhrať. 

Výhody:

+ vysávanie a mopovanie v jednom kroku

+ automatické vyprázdnenie nečistôt v stanici Clean Base

+ rozpoznávanie prekážok

+ presná navigácia

+ upratovanie podľa načasovania

+ výber jednotlivých miestností alebo zón na upratovanie

+ výborná mobilná aplikácia iRobot Home

+ možnosť využitia virtuálnej steny

+ výdrž batérie na jedno nabitie asi 90 minút

+ automatické dobíjania s pokračovanie v upratovaní po dobití

+ senzory bránia pádu zo schodov

+ prisvetľovacie LED svetlo

+ vrecko na prach pohltí až 60 naplnených zberných nádob

Nevýhody:

- vysoká cena

- ručné dočistenie pri kobercoch s vysokým vlasom

- prispôsobenie domácnosti (prahy nad 2,5 cm môžu byť problém)

- iba 200 ml nádoba na vodu

Záver

iRobot Roomba Combo j7+ patrí k tomu najlepšiemu, čo si môžete aktuálne na trhu kúpiť. Ak ste náročný zákazník a svoj voľný čas, ktorý ušetríte vysávaním a mopovaním bytu si ceníte vysoko, zrejme budete ochotní zaplatiť tisíc eur. Dostanete za ne moderné zariadenie s pokročilým navigačným systémom, vysokým výkonom, inteligentným systémom a šikovným ovládaním cez mobilnú aplikáciu. 

Ak chcete ušetriť 200 eur a zmierite sa s ručným vyprázdňovaním zbernej nádoby, máte na výber lacnejší model Roomba Combo j7. Ak sa v budúcnosti rozhodnete, že chcete kompletný komfort, môžete si stanicu Clean Base dokúpiť neskôr. Predáva sa aj samostatne.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu