iRobot Genius: nová technológia s lepšou kontrolou čistenia cez apku HOME

Technológia iRobot Genius v sebe zahŕňa škálu nových digitálnych funkcií pre robotické vysávače Roomba a mopy Braava jet s Wi-Fi pripojeným.

Prináša vyššiu mieru personalizácie a kontroly nad čistiacimi robotmi a prepájanie funkcií v rámci smart domácností. Nových možností si už všimli majitelia robotických vysávačov a mopov v mobilnej aplikácii iRobot HOME. Zmenil sa dizajn apky a pribudli nové funkcie.

iRobot HOME umožňuje nastaviť čistenie podľa zvyklostí a osobných preferencií. Bonusom je komplexný prehľad o výkone čistenia robota, ktorý nájdete v hostórii upratovania. Na prehľadnej mape vidíte všetky časti bytu či domu, ktoré boli vyčistené. 

Presné zóny čistenia umožnia robotu, aby vyčistil neporiadok tam, kde sa nachádza. Cez strojové učenie dokáže iRobot automaticky zistiť a aktívne navrhnúť zóny čistenia okolo konkrétnych objektov. Ide napríklad o pohovky, stoly a kuchynské linky. 

Môžete aj manuálne zakresliť zóny čistenia priamo do svojej mapy domácnosti. Výsledkom je cielené čistenie v konkrétnych oblastiach alebo okolo objektov, ktoré najčastejšie priťahujú bežný neporiadok. Takisto na spustenie úlohy môžete použiť hlasovú asistentku Alexu. 

Medzi nové funkcie v aktualizovanej aplikácii iRobot HOME patrí:
- Automatizácia na základe udalostí: upozorní robota, kedy je ideálny čas na spustenie alebo zastavenie čistenia, a to na základe udalosti, ktorú si zadefinujete. Napríklad pri odchode z domu. Aplikácia využíva služby polohy alebo prijíma výzvy od inteligentných domácich zariadení.
- Odporúčané plány čistenia: robotické vysávače Roomba i7/i7+, s9/s9+ a robotické mopy Braava jet m6 vedia navrhnúť odporúčania čistenia konkrétnych miestností v rôzne dni. Napríklad vysávanie obývacej izby v piatok večer a v jedálni a kuchyni vždy po jedle.
- Obľúbené položky: umožňujú rýchlo vytvárať a spustiť nastavené scenáre čistenia. Vytvorte si obľúbené čistenia, ako napríklad "Po varení", kedy robot vyčistí kuchyňu. Po suchom vysávaní môže hneď mop prietor aj poumývať. Stačí to nastaviť v aplikácii. 
- Odporúčané Zakázané zóny: robotické vysávače Roomba i7/i7+, s9/s9+ a robotické mopy Braava jet m6 sa automaticky naučia vyhýbať problémovým oblastiam a zároveň odporučia nové špecifické zóny, ktorým sa treba vyhnúť. 
- Sezónne odporúčania: ponúkajú prispôsobené návrhy na automatické naplánovanie čistenia alebo odporúčajú obdobia, kedy si váš domov môže vyžadovať častejšie čistenie. Túto funkciu ocenia najmä používatelia počas sezóny alergií alebo majitelia domácich miláčikov.

Zdroj: tlačová správa


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu