iOS 14.5 prinesie odomykanie iPhonu pomocou Apple Watch

Odomknutie iPhonu pri nerozpoznaní tváre kvôli nasadenému rúšku bude s novou aktualizáciou systému jednoduchšie. Stačí mať na ruke Apple Watch s najnovším softvérom.

Apple pridal v pripravovanom iOS 14.5 novú funkciu - odomykanie pomocou Apple Watch. Keď FaceID deteguje tvár s nasadeným rúškom a používateľ má na ruke Apple Watch, pocíti haptickú odozvu a na displeji hodiniek sa objaví správa, že iPhone sa pomocou nich odomkol.

Na využívanie novej funkcie je podmienkou mať nainštalovanú novú verziu watchOS 7.4, ktorá je tak ako iOS 14.5 dostupná zatiaľ len v public beta verzii 2.

Funguje to rýchlo a spoľahlivo. Novú funkciu sprístupníte v nastaveniach Face ID, Apple Watch musia byť nasadené na ruke, odomknuté a mať povolené zabezpečenie kódom. 

Pre neželané odomknutie, keďže Face ID sa na iPhone zameriava na rúška na tvári hocikoho, kto práve drží iPhone v ruke, slúži tlačidlo Zamknúť iPhone, ktoré sa na displeji hodiniek zobrazí spolu s oznámením, že tieto Apple Watch boli použité na odomknutie. 

Tí, čo by chceli vyskúšať novú funkciu skôr, než Apple vydá oficiálnu aktualizáciu systémov, sa môžu zaregistrovať ako beta testeri. Stať sa ním môže každý, stačí sa prihlásiť svojím Apple ID na stránke www.beta.apple.com. Cez internetový prehliadač Safari v mobile si stiahnete konfiguračný profil a následne si budete môcť iOS 14.5 Public Beta hneď aj nainštalovať.

O tom, že ste súčasťou beta testovania, sa môžete presvedčiť v Nastaveniach - Profil. Budete tam mať uvedený iOS 14.5 Beta Software Profile. Rovnako musíte mať stiahnutý aj profil pre testovanie watchOS. 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu