Instagram zrejme umožní pridávanie príspevkov cez počítač

Domovom sociálnej siete zameranej na fotky a videá sú prevažne smartfóny. Po dlhých rokoch sa však zdá, že konečne ponúkne pokročilejšie možnosti aj na počítačoch.

Instagram vraj začal testovať novinku, ktorá rozšíri jeho možnosti aj na počítačoch. Mala by totiž cez ne umožniť pridávanie príspevkov, ktoré bolo doteraz dlhé roky striktne obmedzené len na mobilné zariadenia. S informáciami prišiel social media konzultant Matt Navarra, ktorý k nim na svojom Twitteri zverejnil aj screenshoty novej funkcie. 

Súčasťou testovania by sa mali stať aj niektorí používatelia, ktorým by mal Instagram po prihlásení cez počítač ponúknuť aj novú ikonu v tvare plus. Novinka by zatiaľ mala fungovať iba pre formu príspevkov s tým, že príbehy ani Reels nebudú podporované. Na základe zverejnených obrázkov sa dá usúdiť, že zdieľanie bude fungovať rovnako, ako v prípade mobilných zariadení. 

Pridaná fotografia by sa mala dať orezať a ofiltrovať. Instagram zrejme nezabudne ani na pokročilejšie funkcie, ako pridanie polohy, označenia, možnosti zdieľania, vypnutia komentárov a podobne. Novinka je zatiaľ len v testovacej fáze a tak nie je známe, kedy bude k dispozícii globálne. 

Zdroj: twitter.com/MattNavarra

Diskusia k článku:

Začať diskusiu