Instagram vás už bude pred zrušením účtu varovať

V prípade podozrenia, že váš profil porušuje pravidlá sociálnej siete, už nebude automaticky odstránený. Instagram vás po novom najprv upozorní a vy sa môžete odvolať. Podobný systém presadzuje aj Facebook.

Populárna sieť čelila v minulosti početnej kritike za to, že v prípade porušovania podmienok automaticky mazala používateľské účty bez akéhokoľvek upozornenia. Instagram aktuálne zmenil svoje podmienky a zaväzuje sa k tomu, že pred zrušením účtom bude používateľov varovať notifikáciou

Upozornenie sa bude týkať používateľov, ktorých účty porušujú pravidlá sociálnej siete a predstavujú riziko, týkajúce sa šírenia nahoty, pornografie, šikany, obťažovania, nenávistných prejavov, predaja drog či terorizmu. Po upozornení získajú používatelia aj možnosť odvolať sa voči rozhodnutiu Instagramu. Systém má fungovať bez toho, aby ste veci museli riešiť v centre pomoci, ktoré má byť určené na iné účely.

Instagram tiež potvrdil, že okrem odstraňovania účtov s určitým percentom nežiadúceho obsahu, bude odstraňovať aj profily, kde eviduje niekoľko porušení v rámci konkrétneho časového rozsahu. Má ísť o podobné pravidlá, aké presadzuje aj materská spoločnosť Facebook. 

Zdroj:  instagram-press.com/blog

 

 


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu