Instagram vás bude varovať predtým, než uverejníte urážlivý komentár

Pripravovaná funkcia síce šikanujúce komentáre nezakáže, ale ich autorov varuje, že toto konanie môže viesť k zablokovaniu účtu. Instagram má zároveň testovať aj skrývanie komentárov.

Sociálna sieť zameraná na fotografie a krátke videá sa už dlhšie snaží bojovať proti šikane. Jej najnovšie opatrenie sa týka uverejňovania komentárov. Instagram sa vás podľa portálu Engadget chystá varovať predtým, než niekomu napíšete urážlivý komentár. Minulé opatrenia proti šikane fungovali tak, že vás Instagram požiadal o prehodnotenie obsahu. 

Po novom vás sociálna sieť varuje, že ak budete pokračovať v urážlivých komentároch, môže to viesť k zablokovaniu vášho účtu. Táto politika síce nezabráni v uverejňovaní šikanujúcich komentárov, ale ich šíriteľov aspoň upozorní na to, že podobné správanie v dlhodobej rovine nebude tolerovať. 

Instagram má zároveň testovať funkciu automatického skrývania komentárov podobných tým, ktoré boli predtým nahlásené. Zároveň poskytuje niekoľko rôznych opatrení zameraných na ochranu používateľov. Patrí medzi ne aj stav aktivity, ktorý si môžete vypnúť v prípade, že prechádzate ťažkým obdobím a nechcete byť na Instagrame viditeľní. 

Zdroj: engadget.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu