Instagram už umožňuje manuálne skrývať počty lajkov

V nastavení účtu pribudla nová možnosť, ktorá vám umožní manuálne skrývanie lajkov a počtov videní. Ak ho aktivujete, vaši sledovatelia už neuvidia množstvo srdiečok pod vašimi príspevkami.

Populárna sociálna sieť Instagram začala so zobrazením počtu lajkov experimentovať ešte v roku 2019. My sme vás o tom informovali v článku Instagram vo vybraných krajinách ukryl zobrazovanie počtu lajkov. Cieľom tejto akcie bolo, aby sa používatelia sústredili viac na obsah fotografie či videa, než na počet lajkov pod nimi. Funkcia sa medzitým objavila ešte niekoľkokrát v experimentálnej fáze. Aktuálne sa posunula o krok ďalej a Instagram umožňuje jej manuálne nastavenie. 

Vy sami si tak teraz môžete vypnúť zobrazenie počtu lajkov pod svojimi príspevkami. Následne ich už neuvidia nielen ostatní používatelia, ale ani vaši sledovatelia. Toto nastavenie sa vzťahuje aj na zobrazenie počtu videní pod videami. Ak ho zapnete, ani vy si nebudete môcť pozrieť počty lajkov či videní pod príspevkami od iných účtov.

V čase písania tohto článku som funkciu vyskúšal na Androide. Objavila sa mi po poslednej aktualizácii. Ak ju ešte nemáte, zrejme stačí len počkať. 

Zdroj: Instagram 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu