Instagram umožňuje hromadné mazanie komentárov

Sociálna sieť bojuje proti online šikane a prináša nové funkcie. Môžete zmazať, ale aj blokovať a obmedzovať naraz viacero účtov, ktoré uverejňujú nenávistné komentáre. Pribudla aj správa označenia vašou menovkou.

Množstvo nenávistných a urážlivých komentárov pod príspevkami na sociálnych sieťach je až zarážajúce. Spravovanie komentárov a obmedzovanie účtov, ktoré širia podobný obsah, je teraz na Instagrame jednoduchší. 

Pre tých, ktorí si chcú na svojich účtoch udržať pozitívne prostredie, je tu nová funkcia, ktorá "očistnú prácu" urýchli. Stačí ťuknúť na komentár pod vaším príspevkom a potom na tri bodky vpravo hore. Zobrazí sa ponuka Spravovať komentáre a Nastavenie komentovania.

Naraz môžete zmazať až 25 komentárov. Kliknutím na Ďalšie možnosti sa dostanete k blokovaniu a obmedzeniu vybraných účtov. 

V aplikácii pribudli aj nové ovládacie prvky, ktoré vám umožňujú spravovať, kto vás môže označiť alebo spomenúť na Instagrame. Môžete si vybrať, či chcete, aby vás mohli označiť alebo spomenúť v komentári či príbehu všetci používatelia, iba ľudia, ktorých sledujete alebo nikto.

Instagram čoskoro začne testovať aj pripnutie vybraného počtu komentárov v hornej časti vlákna, čím chce podporiť pozitívne komentovanie. 

Zdroj: about.instagram.com/blog

Diskusia k článku:

Začať diskusiu