Instagram si viac posvieti na citlivý obsah

Nová iniciatíva sociálnej siete chce zakázať šírenie obsahu, ktorý súvisí so sebapoškodzovaním a samovraždami. Opatrenia, ktoré ju sprevádzajú, pomohli skontrolovať dvojnásobné množstvo obsahu a vymazať takmer milión škodlivých postov.

Nedávno sme vás informovali o tom, že Facebook a Instagram budú upozorňovať na nepravdivý obsah. Pomôže im v tom nezávislá kontrola, ktorá označí posty za nepravdivé alebo čiastočne nepravdivé. Cieľom je zabrániť šíreniu dezinformácií záujmových skupín, ktoré môžu ovplyvňovať verejnú mienku. 

Instagram opatrenia rozširuje aj na zákaz obsahu súvisiaceho so sebapoškodzovaním a samovraždami

Ide o súčasť iniciatívy, ktorá sa týka ochrany zraniteľných osôb. Zahŕňa aj fiktívne kreslené obrázky a populárne meme. Sociálna sieť bude odstraňovať aj obsah, ktorý nemusí priamo súvisieť so sebapoškodzovaním či samovraždou, ale bude zahŕňať rôzne podobné materiály. Účty, ktoré obsah šíria budú tiež vyradené z algoritmu vyhľadávania. 

Šéf Instagramu Adam Mosseri uvádza, že ich nová filozofia je súčasťou prevencie, ktorá sa týka duševného zdravia. Sociálna sieť nechce slabších používateľov vystavovať akémukoľvek riziku. Nové zmeny umožnili Instagramu kontrolovať dvojnásobné množstvo obsahu, vďaka čomu už odstránil viac ako 834-tisíc škodlivých príspevkov.

Zdroj: instagram.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu