Instagram pridáva na domácu obrazovku karty pre nakupovanie a Reels

Sociálna sieť nové zmeny odôvodňuje tým, že si uvedomuje, ako sa mení prístup používateľov ku kultúre, ktorú im Instagram sprostredkúva. Karty Reels a Nakupovanie po novom budú viac na očiach.

Obľúbená sociálna sieť zameraná na fotky a krátke videá oznamuje nové zmeny, ktoré sa týkajú domácej obrazovky aplikácie. Instagram chce dostať viac do povedomia nakupovanie a stále pomerne novú funkciu Reels, ktorej sme sa venovali v článku Instagram uvádza 15-sekundové videá Reels. Po novom tieto funkcie nájdete dole vo vlastných kartách priamo na domácej obrazovke. 

Tam nahradia tlačidlá pre pridanie príspevku a notifikácie, ktoré sa presunú do pravého horného rohu, hneď vedľa správ. Reels je odpoveďou Instagramu na TikTok. Umožňuje pridávať krátke vertikálne videá, ktoré viete doplniť rôznymi AR efektami. Karta Nakupovanie chce podporiť firmy a uľahčiť spojenie s milovanými výrobcami. 

Instagram nové zmeny argumentuje tým, že eviduje zmeny, ako používatelia vytvárajú a obľubujú kultúru. Dodáva, že najväčším rizikom pre jeho služby je, že sa nebude vedieť prispôsobiť a stane sa nezaujímavým. Novinky budú k dispozícii v najbližších dňoch. 

Zdroj: about.fb.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu