Instagram oslavuje 10 rokov: Ponúka pohľad na míľniky a možnosť zmeniť ikonu

Sociálna sieť vznikla ešte v roku 2010. Teraz spomína na svoje začiatky a vracia sa k najväčším udalostiam, ktoré ju sprevádzali. Zároveň prináša možnosť vybrať si klasické ikony.

Popularita Instagramu je dnes známa po celom svete. Vedeli ste, že táto sociálna sieť zameraná na fotografie a krátke videá má už 10 rokov? Instagram bol spustený 6.októbra 2010 v podobe, po ktorej dnes už niet ani stopy. Mal iba základné funkcie a nepodporoval videá. Mohli ste si pridať fotografiu, vybrať zopár filtrov a sledovať používateľov, ktorí vás zaujímajú. 

Prvý veľký úspech Instagram zaznamenal už pár mesiacov od spustenia, kedy v decembri 2010 prekonal hranicu 1 milióna používateľov. Marec 2011 priniesol ikonické logo a v septembri už bolo aktívnych viac než 10 miliónov používateľov. Sociálna sieť sa začala najvýraznejšie meniť po odkúpení Facebookom v apríli 2012. Za necelý rok zaznamenala 100 miliónov používateľov. 

Od júna 2013 pribudla možnosť nahrávať videá, ktorá dala Instagramu viac života. V decembri toho istého roku ste si s používateľmi už mohli aj písať prostredníctvom súkromných správ. August 2015 priniesol viaceré formáty fotografií. 

O rok neskôr prišiel redizajn a funkcia príbehov, ktorú poznáme dodnes. Od tej doby boli postupne zavádzané viaceré vylepšenia, novinky a možnosti, ktoré rozširovali kostru základných funkcií. Medzi posledné patria videá Reels, ktoré prinášajú nový spôsob ako tvoriť. 

Pri príležitosti výročia obohatila Instagram aj nová možnosť zmeniť ikonu. S ňou sa môžete vrátiť ku klasickej z roku 2011 alebo zvoliť inú z ponuky. Stačí prejsť do nastavení a potiahnutím prsta smerom nadol aktivovať darček. 

Zdroj: Instagram


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu