Instagram odstránil tlačidlo IGTV. Takmer nikto ho nepoužíval

Tlačidlo pribudlo v aplikácii v júni 2018, no veľkej obľube sa netešilo. Používatelia obsah IGTV konzumovali skôr cez hlavný kanál alebo prieskumník. V rámci zjednodušenia aplikácie sa tak rozhodlo o jeho odstránení.

Sociálna sieť zameraná na fotografie a krátke videá, je od odkúpenia Facebookom známa častými vylepšeniami a inováciami. Svet Instagramu sa tak neustále mení, no nie všetky zmeny sa stretnú s pochopením. 

Týka sa to aj tlačidla IGTV, ktoré vás preplo do rozhrania samostatnej súčasti Instagramu zameranej na dlhšie videá, ktoré chcú konkurovať YouTube. 

Funkcia bola uvedená v júni 2018. Tlačidlo však odvtedy využívalo len 1 % používateľov, preto sa ho vedenie Instagramu rozhodlo odstrániť. Tvrdí, že väčšina z nich objavuje obsah IGTV priamo cez informačný kanál alebo v prieskumníku. Samostatné tlačidlo nevyužíval takmer nikto.

Cieľom aplikácie Instagram je pôsobiť čo najjednoduchšie. Aj to bol dôvod, prečo sa zbytočné tlačidlo stalo minulosťou. Používatelia Instagramu už taktiež nebudú musieť využívať samostatnú aplikáciu IGTV, pretože obsah bude sústredený priamo v hlavnej aplikácii. 

Zdroj: techcrunch.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu