Instagram chce konkurovať Tik Toku, testuje Reels

Nová sada nástrojov prinesie podobné funkcie ako Tik Tok. Umožní upravovať vaše videá v príbehoch rôznymi efektami a zvukmi, vrátane hudby. Test momentálne prebieha v Brazílii.

Tik Tok je u nás stále pomerne neznáma sociálna sieť. Vo svete sa však teší veľkej popularite. Ponúka nahrávanie krátkych videí, ktoré môžete okoreniť rôznymi zvukovými a vizuálnymi efektami. Téme sme sa venovali v článku Pripravte sa na Tik Tok! Čudné 15-sekundové videá už sleduje 500 miliónov ľudí

Početnú základňu fanúšikov si všimol aj Instagram, ktorý testuje svoju novú sadu nástrojov na úpravu videí pre príbeh, nazývanú Reels

Rovnako ako Tik Tok ponúka nahrávanie 15-sekundových videí, ktoré môžete doplniť hudbou či rôznymi zvukmi. Nebude chýbať ani možnosť načasovať si vlastné titulky, pridať prechody a špeciálne efekty, ktoré bude Instagram dopĺňať. Novinka je momentálne testovaná v Brazílii bez bližších informácií o tom, či sa táto fáza neskôr rozšíri aj do ďalších krajín. 

Instagramu sa pri preberaní funkcií od iných celkom darí. Aj populárne príbehy sú inšpirované Snapchatom. Reels sa spolieha najmä na fakt, že vašich priateľov oveľa pravdepodobnejšie nájdete na Instagrame než na Tik Toku. 

Zdroj: techcrunch.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu