Instagram bude brániť uverejňovaniu urážlivých príspevkov

Nový nástroj posúva boj proti kyberšikane na ďalšiu úroveň. Instagram zasiahne ešte pred uverejnením urážlivých príspevkov. Ak ich autori neupravia, nebudú zverejnené.

Sociálna sieť zameraná na fotografie a krátke videá, sa už dlhší čas pýši aktívnym bojom proti kyberšikane. Teraz oznamuje novú funkciu, ktorá má zabrániť používateľom uverejňovať urážlivé príspevky. Pred niekoľkými mesiacmi spustil Instagram nástroj, ktorý ešte pred uverejnením napomenie používateľov v prípade, že ich komentáre pôsobia urážlivo. 

Najnovšia funkcia si berie základ z tohto nástroja a rozširuje svoje pôsobenie vďaka umelej inteligencii. Algoritmus vyhodnocuje podobné texty ako tie, ktoré publikujú autori kyberšikany. Ak používatelia napíšu problémový popis k svojim príspevkom, budú upozornení ešte pred uverejnením. V prípade, že je post urážlivý, Instagram umožní úpravu. 

Účelom novej funkcie má byť aj akési vzdelávanie používateľov, aby sa na sociálnej sieti správali s rešpektom voči iným a neporušovali pravidlá. Po ich opakovanom porušovaní totiž hrozí zablokovanie účtov. Novinka je zatiaľ dostupná len vo vybraných krajinách a rozšírenie do celého sveta príde postupne.


Zdroj: Instagram

Diskusia k článku:

Začať diskusiu