IKEA sťahuje z trhu USB nabíjačku. Hrozí popálenie a úraz elektrickým prúdom

Ak ste si kúpili externú nabíjačku ÅSKSTORM 40 W, prestaňte ju používať. Napájací kábel sa môže ohýbaním poškodiť a spôsobiť úraz.

Ani takým veľkým obchodným domom ako je IKEA sa nevyhýbajú problémy s nebezpečným výrobkom, ktorý musí stiahnuť z trhu. Na svojej webovej stránke spoločnosť upozorňuje na nebezpečný produkt, ktorý sťahuje z trhu. 

Ide o USB nabíjačku ÅSKSTORM 40 W v tmavosivej farbe, ktorá môže spôsobiť poškodenie zdravia a IKEA na zákazníkov nalieha, aby ju prestali používať. Peniaze im v plnej výške vráti, stačí o to požiadať v ktoromkoľvek obchodnom dome. Nemusia mať ani doklad o kúpe. 

"Napájací kábel sa môže poškodiť alebo zlomiť v dôsledku častého omotávania okolo nabíjačky alebo opakovaného ohýbania. Poškodený kábel môže viesť k popáleninám a úrazu elektrickým prúdom. To je dôvod, prečo tmavosivú USB nabíjačku ÅSKSTORM 40 W sťahujeme z trhu." Informuje IKEA na svojom webe. 

Nebezpečnú USB nabíjačku ÅSKSTORM 40 W môžete identifikovať podľa čísla modelu ICPSW5-40-1 na štítku na jej zadnej strane.

Zdroj: ikea.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu