Hudbu už v obchode Play nenájdete

Google plánuje ukončiť podporu Play Music a používateľov chce presunúť do YouTube Music. Jedným z krokov je zrušenie hudobnej ponuky v obchode Play, ktorú tam už nenájdete.

V máji sme vás informovali o tom, že YouTube Music nahradí službu Google Play Music. Google sa týmto krokom zrejme snaží o to, aby sa jeho hudobné streamovacie možnosti nedelili do dvoch platforiem. Staršiu Play Music sa preto rozhodol zrušiť a používateľom odporúča prechod na YouTube Music. Jedným z krokov, ktorý vedie k ukončeniu podpory, je aktuálne zrušenie hudobnej ponuky v obchode Play.

Ak nechcete prísť o svoju hudobnú knižnicu a kúpené skladby z Play Music, máte dnes dve možnosti. Obsah si môžete preniesť do YouTube Music, kde sa dá počúvať aj naďalej. V prípade, že nechcete prejsť na odporúčanú službu, všetky vaše skladby si môžete nechať a stiahnuť prostredníctvom Google Takeout. 

Dostupná je aj možnosť vymazať vašu hudobnú knižnicu a všetky dáta z účtu Google Play Music. Ak vám však na vašej hudbe záleží, máte čas do konca roka. Google upozorňuje, že všetky neprenesené alebo nestiahnuté údaje budú potom už navždy vymazané. 

Zdroj: play.google.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu