Huawei zverejnil plán aktualizácie na EMUI 10.1 a Magic UI 3.1 pre Honor

Výrobca na svojom webe oznámil globálny harmonogram vydania novej verzie používateľského prostredia EMUI, ktoré malo premiéru v sérii P40.

Najnovšia verzia EMUI 10.1 už bola v týchto dňoch distribuovaná na smartfóny Huawei P30, P30 Pro, Mate 30 a Mate 30 Pro. Ďalšie modely budú nasledovať postupne. Na zariadeniach dcérskej značky Honor je rovnaké prostredie uvedené pod názvom Magic UI 3.1.

Kompletný zoznam zariadení s plánovanou aktualizáciou EMUI 10.1 / Magic UI 3.1:
Huawei P30, Huawei P30 Pro, Huawei Mate 20, Huawei Mate 20 Pro, Porsche Design Huawei Mate 20 RS, Huawei Mate 20 X, Huawei Mate 20 X (5G), Huawei nova 5T, Huawei Mate Xs, Huawei P40 lite, Huawei nova 7i, Huawei Mate 30, Huawei Mate 30 Pro, Huawei Mate 30 Pro 5G, Huawei MatePad Pro, Huawei MediaPad M6 10.8", Honor View30 Pro, Honor 20, Honor 20 Pro a Honor View20.

Nová verzia prostredia prináša niekoľko významných noviniek a vylepšení. Medzi tie hlavné patrí Huawei asistent, ktorý je konkurentom Google asistentovi. Ponúka podobné funkcie a vyberá relevantný obsah na zobrazenie a upozornenia na základe vašich preferencií a udalostí v kalendári. 

Do aplikácie Galéria prichádza funkcia prehľadávania obsahu na viacerých zariadeniach (telefóny, tablety, smart TV), ktoré sú prihlásené pod vaším Huawei ID a nachádzajú sa na rovnakej Wi-Fi sieti. Nová apka MeeTime je funkciami konkurentom FaceTime od Applu alebo Duo od Googlu. 

Medzi ďalšie novinky patrí animácia pri odomykaní odtlačkom prsta, hodiny na Always on displeji dokážu dynamicky meniť farby podľa času dňa, pribudli nové motívy a vylepšenia sa dočkal aj multitasking v režime rozdelenej obrazovky. 

Užitočnou novinkou je možnosť prijať hlasový alebo video hovor na notebooku či tablete. Podmienkou je pripojenie na Wi-Fi a prihlásenie pod rovnakým Huawei ID. Kompletné informácie o novinkách sa dočítate na webe huawei.com

Súčasťou inštalačného balíčka , ktorý má pre Huawei P30 Pro veľkosť 4,59 GB, sú aj bezpečnostné záplaty systému a opravy chýb. Na jeho stiahnutie odporúčame použiť stabilné Wi-Fi pripojenie. 

Za snímky obrazovky ďakujeme čitateľovi Štefanovi. 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu