Huawei Y6p na Slovensku

Lacný dual SIM android bez podpory Google služieb láka silnou 5000 mAh batériou a trojitým zadným fotoaparátom so širokouhlým objektívom.

Huawei Y6p (základné info) je určený nenáročným zákazníkom, ktorí hľadajú android s cenovkou pod dvesto eur, dostatočne dlhou výdržou na jedno nabitie a modernými funkciami.

Novinka ponúka 6,3-palcový HD+ displej s malým výrezom na prednú 8 Mpix kameru, osemjadrový čipset od MediaTeku, 3 GB operačnú pamäť RAM a 64 GB úložisko. Nad operačným systémom Android 10 bez podpory Google služieb beží používateľská nadstavba EMUI 10.1. Na sťahovanie aplikácií je primárne určený vlastný obchod Huawei AppGallery.

Čítačka odtlačkov je umiestnená na zadnej strane spolu s trojicou fotoaparátov. Nájdeme tu hlavný 13 Mpix, širokouhlý s 5 Mpix rozlíšením a 2 Mpix pomocný na rozostrovanie pozadia. 

Novinka je na výber vo farbách Midnight Black, Phantom Purple a Emerald Green. Všetky vytvárajú na zadnej strane pôsobivú textúru, ktorá sa pri dopade lúčov svetla pod rôznymi uhlami trblieta. Odporúčaná cena je stanovená na 159 eur. Neskôr Huawei Y6p zaradia do ponuky aj mobilní operátori.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu