Huawei Watch GT 3 Pro a Watch D získali dôležitú certifikáciu pre novú funkciu

Dva modely smart hodiniek Huawei už na Slovensku umožňujú merať EKG. Svoje zdravie tak budete mať viac pod kontrolou a záznam činnosti srdca môže poslúžiť ako orientačný a doplnkový údaj pre vášho lekára.

Záznam EKG v hodinkách Huawei Watch GT 3 Pro a Huawei Watch D umožní pohodlne monitorovať srdcový rytmus, proaktívne riešiť problémy a včas podchytiť potenciálne zdravotné riziká. Vďaka certifikácii CE bola táto funkcia nedávno sprístupnená na trhoch 33 európskych krajín, vrátane Slovenska.

Snímač EKG v hodinkách dokáže zachytiť analýzu sínusového rytmu a fibrilácie srdcových predsiení v reálnom čase. Meranie je jednoduché. Prstom sa jemne dotknete elektoród v bočnej stene a o 30 sekúnd sa vám zobrazí výsledok s oznámením, či ide o sínusový rytmus alebo záznam vykazuje známky fibrilácií predsiení.  

Navyše, PPG senzory smart hodiniek umožňujú kontrolovať napríklad artériosklerózu, čo je ochorenie tepien, pri ktorom nie sú tepny elastické, ale sú zhrubnuté a tuhšie. Používatelia získajú prispôsobené zdravotné rady a tipy, ako môžu ďalej zlepšiť svoje zdravie. 

Okrem EKG dokážu Huawei Watch D merať aj krvný tlak, a to s odchýlkou v rozmedzí ±3 mmHg. Spolu so záznamom EKG tak máte svoje zdravia viac pod kontrolou a viete rýchlejšie reagovať na prípadné problémy. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu