Huawei Watch Buds

Smart hodinky s integrovanými bezdrôtovými slúchadlami, 1,43'' AMOLED displejom, meraním základných zdravotných funkcií, GPS a približne 3-dňovou výdržou na jedno nabitie.

Základné parametre:

OS: HarmonyOS 3.0

procesor: ???

frekvencie: nie

rozmery ciferníka: 47 x 48 x 15 mm

rozmery slúchadiel: 22 x 10 x 10,3 mm

hmotnosť hodiniek: 67 gramov

hmotnosť slúchadiel: 8 gramov

displej: 1,43'' (36 mm), AMOLED, 466 x 466 b., 326 ppi

pamäť: ???

globálny prenos dát: nie

lokálny prenos dát: Bluetooth 5.2, NFC 

ostatné: GPS, Glonass, Beidou, Galileo, zvýšená odolnosť voči vode (IP54), SpO2, snímač tepu srdca

batéria: 410 mAh (v hodinkách), 30 mAh (v slúchadle), bezdrôtové nabíjanie, výmena v servise 

Neobsahuje/nepodporuje: pamäťové karty, USB-C, Wi-Fi, meranie EKG, tlaku, teploty kože, eSIM, mikrofón, reproduktor

Pravdepodobná cena a dostupnosť na Slovensku: neuvedená

Po Huawei Watch GT Cyber (základné info), smart hodinkách s vymeniteľným plášťom okolo ciferníka, priniesol Huawei ďalší netradičný model, ktorý slúži ako úkryt pre bezdrôtové slúchadlá so štupľovou konštrukciou. Už sa vám tak nestane, že by ste niekedy zabudli slúchadlá doma a nemohli tak počas cestovania alebo pobytu vonku počúvať svoju obľúbenú hudbu. Ak teda budete mať na ruke nové Huawei Watch Buds. 

Slúchadlá sú hrubé jeden centimeter, a tak sa do vnútra hodiniek uložia odklopením ciferníka (stlačením korunky) celkom ľahko. Konštrukcia kovového plášťa je 15 milimetrov, na uloženie všetkých potrebných komponentov tak ostalo menej miesta, než obvykle. Nenájdeme tak na hodinkách ani mikrofón či reproduktor, ktorý by umožňoval Bluetooth hovory cez spárovaný telefón. Prichádzajúci hovor je vidieť na displeji, no môžete ho iba zrušiť alebo odpovedať správou. 

 Čo však nechýba je široká podpora navigačných satelitov, NFC, Bluetooth 5.2 ani snímač tepu srdca, ktorý sa postará o celodenné monitorovanie. Medzi funkciami nájdeme aj meranie okysličenia krvi SpO2 a vďaka certifikácii IP54 zvládnu hodinky aj jemné ošplechnutie vodou a pot. Na ponáranie pod vodnú hladinu, napríklad plávanie v bazéne, zabudnite. 

 Kapacitu vnútornej pamäte, kam by ste si mohli uložiť hudbu na počúvanie bez nutnosti mať pri sebe telefón, výrobca v parametroch neprezradil. Nepoznáme ani procesor. Vieme však, že AMOLED displej s 1,43'' ciferníkom disponuje rozlíšením 466 x 466 bodov. 

Batériu v hodinkách so 410 mAh kapacitou nabijete bezdrôtovo dodávanou magnetickou kolískou, súčasťou slúchadiel je 30 mAh akumulátor, ktorý sa dobíja vložením do tela hodiniek. Výrobca spomína trojdňovú výdrž na jedno nabitie. Samotné slúchadlá vydržia hrať s vypnutou redukciou hluku štyri hodiny, s aktivovanou funkciou sa výdrž o hodinu skráti.  

Huawei Watch Buds sa predávajú v domácej Číne s čiernym a hnedým koženým remienkom za 2988 čínskych juanov, čo je približne 405 eur. Či sa dostanú aj na globálny trh, nie je zatiaľ isté. Prípadná európska cena by bola navýšená o DPH, clo, dovoz a iné poplatky. 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu