Huawei vybuduje 5G sieť v Rusku

Rusko podľa všetkého obavy USA nezdieľa. Huawei označil spoluprácu za kľúčovú a prvé 5G siete v kolaborácii firiem Huawei a MTS prídu ešte tento rok.

Rusko a Čína majú medzi sebou dobré obchodné vzťahy, ktoré oslavujú už 70. výročie. Pri tejto príležitosti hostil prezident Vladimir Putin udalosť, na ktorej sa zúčastnili aj zástupcovia firmy Huawei. Výsledkom toho bola nová zmluva o spolupráci. Jej predmetom je, že Huawei s firmou MTS vybudujú v Rusku 5G sieť, na znak silného partnerstva medzi oboma krajinami.

Dohodu spečatil podpisom výkonný riaditeľ Huaweiu Guo Ping a Alexei Kornya, generálny riaditeľ ruskej firmy MTS, ktorá sa zaoberá poskytovaním internetového pripojenia. Ide tak o jednoznačné vyhlásenie partnerstva medzi Ruskom a Čínou v čase, kedy Huawei rieši veľké obchodné problémy s USA.

Podľa CNN Rusko nezdieľa americké obavy o bezpečnosť a nezdá sa, že by ich vzťahy s Huaweiom mohli byť akokoľvek narušené. Podľa Guo Pinga je partnerstvo Číny a Ruska veľmi dôležité. Prvé výsledky spolupráce sa očakávajú ešte tento rok s ďalším rozvojom 5G sietí v roku 2020.

Zdroj: CNN

Diskusia k článku:

Začať diskusiu